Anasayfa

03-04-2018
Erdoğan’a hakaret eden Kammenos'a siyasi partilerden tepki
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden Savanma Bakanı Panos Kammenos’a, diğer siyasi partilerden tepki geldi.
3 Nisan 2018 Salı

Milliyetçi söylemleriyle tanınan Kammenos, iki Yunan askerinin Türkiye’ye kaçırıldığına inandığını ve iki askerin 15 yıl hapiste kalabileceğini söylemiş; Türkiye ile Ege’de sıcak bir çatışma yaşanabileceğini ve Yunan halkına "müsterih olmalarını" söyleyemeyeceğini dile getirmişti.

Açıklamaya tepki gösteren ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi’nin (YDP) yazılı açıklamasında, "Kammenos’un geçirdiği cinneti yorumlamaya bile gerek yoktur. Kammenos, Savunma Bakanlığı gibi önemli bir bakanlığa layık değildir." denildi.

Demokratik Cephe Partisi lideri Fofi Yenimmata da, "Kammenos’un bu çıkışlarına karşı Başbakan Aleksik Çipras'ın ciddi bir tavır alması şarttır" açıklamasını yaptı.

POTAMİ partisi lideri Stavros Theodorakis, "Kammenos’un bu çıkışları, ulusal çıkarlarımıza hizmet etmediği gibi zarar vermektedir" dedi. Theodorakis ayrıca, Kammenos’u "Türkiye ile yaşanan gerginlik ortamında yeni sorunlar yaratarak, ülkeye zarar vermekle" suçladı.

"BİR BAŞBAKANA YAKIŞMAYACAK HAREKETLER"

SİRİZA hükümetinin küçük ortağı konumundaki milliyetçi ANEL partisi lideri Panos Kammenos’a, kendi partisinden de eleştiriler geldi. ANEL milletvekili ve Panos Kammenos’un kuzeni Dimitris Kammenos, savunma bakanının bu çıkışlarını abartılı olarak niteledi. Dimitris Kammenos ayrıca, Başbakan Aleksis Çipras’ın bürosundan yayınlanan açıklamada yer alan ve Erdoğan’ın "Türkiye’de Sultanlık kurduğu" şeklindeki ifadelerini, "Başbakanlara yakışmayan ifadeler" olarak niteledi.

Savunma Bakan Yardımcısı Fotis Kuvelis de, Kammenos’un Türkiye’de tutuklu bulunan iki Yunan askerinin "rehine alındıkları" yolundaki ifadelerinin isabetsiz olduğu yorumunu yaptı.

İki Yunan askerinin önceden planlı bir şekilde kaçırılarak Türkiye’ye götürüldüklerine inandığını söyleyen Kammenos, "Türkiye’de adalet ve yargı tamamen Erdoğan’ın elinde bulunduğundan, iki Yunan askerinin 15 yıl hapiste kalabileceğini" öne sürmüştü.

Haberler


Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor