Anasayfa

03-04-2018
Çipras: "Tutuklu subayların iade edilmesini bekliyoruz"
Başbakan Aleksis Çipras, Türkiye'den iyi niyet hareketi beklediklerini kaydederek, Edirne'de tutuklu bulunan iki subayın bir an önce serbest bırakılmasını istedi.
3 Nisan 2018 Salı

Çipras bugün (3 Nisan Salı) Bakanlar Kurulu üyelerine yönelik konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Biz kimseyi tehdit etmiyoruz, fakat kimseden de korkmuyoruz. Komşularımıza çıkmaz yola götüren hitabetlerini terk etmeleri çağrısında bulunuyoruz. Bir an önce iki subayın iade edilmesiyle bir iyi niyet hareketinde bulunsunlar. Nasıl ki biz geçmişte devriye yaparken sınırı geçen Türk askerlerini iade ettiysek, şimdi biz de iki Yunanlı subayın iade edilmesini bekliyoruz. Çünkü hala orada tutulmaları haksızlık. Bu hareketi bekliyoruz. Sabredeceğiz. Ateşe körükle giden biz değiliz."

Başbakan Çipras konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da şu ifadeleri kullandı: "Yunanistan güçlü ve güvenli bir ülke. Güçlü uluslararası ittifakları olan bir ülke. Kimseyi tehdit etmiyoruz, fakat kimseden de korkmuyoruz. Komşularımıza, çıkmaz yola götüren hitabetlerinden vazgeçmeleri tavsiyesinde bulunuyoruz. Kendi evinde sorunlar varken, komşularınla kavga etmezsin."

Haberler


Hayvan besicilerinden protesto gösterisi

Yunanistan, “hastane mantarı” vakalarında AB’de ikinci sırada

Mizanlı’daki protestoya ABTTF’den destek: “Eğitimde çifte standarta son verilsin”

Miçotakis ve Bergkam enerji iş birliğini görüştü

Okul binasına alınmayan Encümen Heyeti, taleplerini Bakan’a kapıda iletti

Bakan Zaharaki, İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesini ziyaret etti

İskeçe’de Mizanlı Türk Azınlık İlkokulunun açılmaması protesto edildi

BTTÖB’den yeni eğitim yılı mesajı: “Azınlık okullarının kapatılmasına dur demeliyiz”

Eğitim Bakanı Zaharaki yarın İskeçe’de olacak

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 79 yaşında

AB Savunma Fonu’ndan Yunanistan’a 787 milyon euro

Türk turist akını bölge ekonomisini canlandırdı