Anasayfa

16-04-2018
İTB'den üniversite adayları için eğitim gezisi
İskeçe Türk Birliği (İTB), İskeçeli üniversite adayları için Eskişehir, Bursa ve Çanakkale'ye eğitim gezisi düzenledi. İTB Eğitim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ve "Üniversiteleri Yakından Tanıyoruz" projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitim gezisine İskeçe iline bağlı tüm okullardan 70'e yakın lise öğrencisi katıldı.
16 Nisan 2018 Pazartesi



İTB Eğitim Koordinatörü Cemali Tahir ve İTB Kadınlar Kolu yöneticilerinden Hülya Karahoca gözetiminde gerçekleşen gezi, Eskişehir'de bulunan Anadolu Üniversite ve Osmangazi Üniversitesi ziyaretiyle başladı. Okullarda, idareci ve rehber öğretmenler tarafından okulları tanıtıcı sunumlar yapıldı.
Bu arada, Eskişehir Batı Trakya Öğrenciler Birliği yöneticileri de şehir turunda rehberlik yaparak İskeçeli üniversite adaylarına Eskişehir hakkında bilgi verdiler.

Heyet Bursa’da, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi yöneticileri tarafından karşılandı. Bursa'daki Osmangazi Belediyesi’nin tahsis ettiği üstü açık otobüsle şehir turuna çıkıldı. Bursa Saltanat Kapı önünden başlayan tur, tarihi turistik yerlerde verilen molalarla devam etti. Öğrenciler, Bursa’nın simgelerinden Ulu Camii rehber eşliğinde gezdi. Tarihi Hanlar Bölgesi ve alışveriş merkezlerinde de zaman geçiren heyet, daha sonra BTTDD Bursa Şubesi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, BTTDD Bursa Şubesi’nin ev sahipliğindeki program kapsamında, aslen Batı Trakyalı olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın verdiği akşam yemeğine katıldı. Tarihi Merinos Tren İstasyonu Tesisleri’ndeki yemeğe, BTTDD Bursa Şubesi yöneticilerinin yanı sıra, Dündar gibi Batı Trakyalı olan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu ile Belediye’nin Özel Kalem Müdürü Orhan Mollasalih de katıldı.

Bursa ziyaretinin ikinci gününde ilk olarak Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ziyaret edildi. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir tarafından karşılanan öğrencilere, toplantı salonunda üniversite ile ilgili bilgi verildi. Rektör Karademir, ’’Batı Trakya Türkleri bizim canımız, kanımız. Sizler için elimizden geleni yapmaya hazırız’’ diye konuştu. Batı Trakya’da okuyan öğrencilerin diploma notu ile BTÜ’ye kabulü noktasında gelen talebe de olumlu yanıt veren Karademir, gerekli çalışmayı yapacaklarını kaydetti.

BTÜ’nün ardından öğrenciler Uludağ Üniversitesi’ne (UÜ) geçti. Önce UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile öğle yemeği yiyen gençler, daha sonra üniversiteyi gezdi. Ulcay’ın sıcak ilgi gösterdiği öğrenciler, daha sonra toplantı salonuna geçerek, Rektör Ulcay’ın konuşmasını dinledi.

Batı Trakyalı öğrenciler Unesco Tarihi Mirası Listesi’nde yer alan Bursa'daki Cumalıkızık köyünü ziyaretin ardından Çanakkale'ye hareket etti.

Heyet ilk olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ni (ÇOMÜ) ziyaret etti. Ekip, ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörü yetkililerinin yanı sıra Çanakkale Batı Trakya Öğrenciler Birliği ve Çanakkale Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Temsilciliği yöneticileri tarafından karşılandı. Burada öğrencilere üniversite hakkında ve üniversiteye giriş hakkında bilgiler verilirken, öğrenciler aynı zamanda fakülteleri gezme imkanı da buldu. Üniversite'nin ardından şehir merkezini gezen öğrenciler, daha sonra Çanakkale Şehitliği'ne gittiler. İskeçeli öğrenciler Çanakkale ziyaretinin ardından Yunanistan'a döndü.

Haberler


BTAYTD Kadınlar Kolundan Anneler Günü etkinliği

Bir yılda 1,5 milyon Türk turist Yunanistan’ı ziyaret etti

Pakistan ve Hindistan ateşkes konusunda anlaştı

DEB Partisi EFA’nın yönetim kuruluna seçildi

İlayda Ünal, Hanımeli Derneği yönetimini başkonsolosluk konutunda ağırladı

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması tamamlandı

Ahmet Yesevi Üniversitesi İskeçe Türk Birliği’nde tanıtıldı  

Rıdvan Ahmet : ‘Bu proje sadece teknolojik değil aynı zamanda sosyal açıdan da bölge halkı için büyük bir kazanımdır’

Ahmet Yesevi Üniversitesi Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde tanıtıldı

Türk-Yunan İş Forumu, İstanbul Ticaret Odasında düzenlendi

Mustafa Trampa: ‘Küçük Davutlu camii kararı vicdanları yaralamıştır’

Mustafçova Belediyesinden İskeçe Müftülüğüne ziyaret