Anasayfa


16-04-2018
“Popülizmin Yunanistan’a faydası yok”
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ege'deki bir adaya bayrak diken Yunanistan'ı eleştirdi. Bakan Çavuşoğlu "Askerlerimizin elinden bir kaza çıkabilir" dedi.
16 Nisan 2018 Pazartesi

Ankara’yı ziyaret eden NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile yaptığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ege'de bir adaya bayrak diken Yunanistan'a sert çıktı.

Çavuşoğlu, Yunanistan ile yaşanan bayrak krizi ile ilgili şunları söyledi: “Yunanistan bizim komşumuzdur. Yunanistan'la ilişkilerimizi geliştirmek için birlikte adımlar da attık. Cumhurbaşkanımızın 65 yıl sonra Atina'ya yaptığı ziyaret sembolik ve anlamlıydı. Faydalı da oldu. En son Yunan uçağı düştüğü zaman Başbakanımız, Çipras'ı aradı ve üzüntülerini iletti. İki komşuyuz ve iyi, kötü günde bir arada olmamız gerekiyor. Sorunlu konularımız var mı, var. Ancak görüş ayrılıklarını tırmandırmadan üstesinden gelmemiz lazım. Kimin olduğu belirlenmeyen adacıklar ve kayalıklar var. Yapılması gereken şey, gerginliğe yol açacak adımlardan kaçınmaktır.”

"BİR KAZA ÇIKABİLİR"

Çavuşoğlu şöyle devam etti: “Biz söylüyoruz her zaman, tehlikeli adımlar atmayın, bir kaza çıkabilir. Askerlerimizin elinden bir kaza çıkabilir. Dün akşam da Yunan bayrağı asılmış, komandolarımız gitti aldı, yine alır. Ama bunlara ne gerek var. Krize yol açacak bir adım atmamaları gerekiyor. Attıkları zamans da karşılığını alıyorlar. Bu popülizmin Yunanistan'a da bir faydası yok. İkili ilişkilerimizi somut projelerle daha da güçlendirmenin yolunu tercih etmemiz lazım.”

“ŞIMARIKLIĞI İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNİ BOZACAK DÜZEYE GELMEMELİ”

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos ile ilgili olarak ise "Popülizmi seviyor; aşırı sağ partiden. Şımarıklığı iki ülke ilişkilerini bozacak düzeye gelmemeli." dedi.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler