Anasayfa


17-04-2018
Atina’nın haberi yok!
Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım'ın, Didim açıklarındaki ıssız bir kayalığa dikilen Yunan bayrağının Türk komandoları tarafından indirildiğini söylemesi sonrası Yunanistan cephesinden bu açıklamayı yalanlayan mesajlar geldi.
17 Nisan 2018 Salı

Ege Denizi’nde Hurşit (Furni) Adaları yakınındaki Kerdo (Mikri Anthropofa-Küçük Yamyam) kayalığına Yunan bayrağı dikilmesi ve bu bayrağın Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kaldırılmasıyla ilgili Atina’dan, "Yunan egemenlik sahasını ya da toprak bütünlüğünün ihlal eden herhangi bir olay kaydedilmedi." açıklaması geldi.

Hükümet Sözcüsü Dimitri Canakopulos, gerek Savunma Bakanlığı gerekse Deniz Kuvvetleri’nden aldıkları bilgilerin “Yunan toprağına herhangi bir ihlalin yapıldığını doğrulamadığını” ve “konuyu araştırdıklarını” söyledi.

Canakopulos buna karşı, Türkiye Başbakanı Yıldırım’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Canakopulos, “Her halükarda, Sayın Yıldırım’ın açıklamaları tahrik edicidir ve kınanmaktadır. Yunanistan ne ‘gri bölgeler’ teorisini ne de toprak egemenliğine yönelik herhangi bir şüpheyi kabul etmektedir” dedi.

Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı, benzer ifadelerle, "Yunan egemenlik sahasını ya da toprak bütünlüğünün ihlal eden herhangi bir olay kaydedilmedi." açıklamasını yaptı.

Genelkurmay kaynakları, “Hem yayınlanan fotoğrafların gerçek olduğundan, gerçek olması halinde bile olayın ne zaman meydana geldiğinden, ayrıca fotoğraflarda görünen kayalığın da Yunan toprağı olup olmadığından şüphe ettiklerini” söylediler.

Didim açıklarındaki Samos adası ile İkarya yerleşimli büyük adaların arasında kalan Furni Adası Belediye Başkanı Yannis Marusiz, "3 gencin kendi inisiyatifleriyle, aralarında sözü edilen Anthropofas kayalığının da bulunduğu, yöredeki 5 kayalığa 5 yunan bayrağı diktiğini" doğruladı.

Marusiz, "Türk kıyılarına uzaklığı nedeniye bu bayrakların Türk komandoları tarafından indirilmesi ile ilgili haberlerin aslı olamayacağını; çünkü o bayrakların hala o kayalıklarda bulunduğunu" ileri sürdü.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler