Anasayfa


17-04-2018
İlhan Ahmet: “Eyalet Eğitim Müdürü Keramaris pilot uygulamanın ertelenmesini isteyecek”
Rodop Değişim Hareketi Partisi Milletvekili İlhan Ahmet, pilot uygulamanın hayata geçirileceği azınlık bölgelerindeki devlet anaokullarında Yunanlı öğretmenlerin grevi nedeniyle kapalı kalan anaokullarıyla ilgili olarak Eyalet Eğitim Müdürü Panayotis Keramaris’le telefonda görüştü.
17 Nisan 2018 Salı

Milletvekili İlhan Ahmet sosyal medya hesabından yayımladığı açıklamada, Keramaris’in pilot uygulamanın Eylül ayına kadar ertelenmesi için bakanlığa mektup yazacağını söylediğini kaydetti.

Ahmet açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yapmış olduğumuz telefon görüşmesinde sayın Keramaris bana sorunun çözülmesi için Eğitim Bakanlığı’na bir mektup göndereceğini ifade etti. Anaokuluna giden çoçukların ders saatlerini kaybetmemeleri için Eylül ayına kadar Bakanlık tarafından uygulanmak istenen ‘tercümanlı’ eğitim programının geçici olarak ertelenmesi durumunda ise anaokullarındaki grevin Hristiyan öğretmenler tarafından hemen sona erdirileceği hususundaki’ bazı alternatif düşüneceler ise konuşuldu .

Sn. Keramaris Bakanlığın bu ‘tercümeli’ uygulamanın , devam etmesi konusundaki kararlılığını ifade etti.

Bunun üzerine bölge milletvekili olarak sorunun hükümet tarafından velilerin istediği ve önerdiği şekilde en yakın zamanda çözülmesini kendisine ifade ettim ve anaokullarının kapalı kalması sonucu eğitimin sekteye uğradığını ve çoçuklarımızın idarenin yanlış kararlarının ve sendikal tartışmaların kurbanı olmaması gerektiğini tekrar ifade ettim.”

Haberler


Erdoğan – Miçotakis açıklamalarında azınlıklar konusuna da değindiler

GAT’dan ‘Doğada Gençlik Bayramı’

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi devam ediyor

Miçotakis’in Ankara ziyareti başladı

Gümülcine ve İskeçe müftüleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Kocaçay köprüsü açıldı

DEB Partisi köy ziyaretlerine devam ediyor

Müftü Trampa Türk azınlığın sorunlarını AA için kaleme aldı

Başbakan Miçotakis’ten Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı’na ‘Makedonya’ tepkisi

TAG’dan Romanya ve Bulgaristan’a çalışma ziyareti

Başbakan Miçotakis bugün Ankara’da

Atina – Üsküp arasında ‘Makedonya’ krizi