Anasayfa

17-04-2018
Çipras’tan Türkiye ile iş birliği mesajı
Başbakan Aleksis Çipras, Türkiye ile ilişkiler konusunda "Bizim şu anda turizmimizi nasıl geliştirebileceğimizi, Ege’de ticaretin daha da güçlenmesi gibi konuları konuşmamız gerekiyor." dedi.
17 Nisan 2018 Salı

Başbakan Aleksis Çipras, Meis (Kastelorizo) adasında deniz suyu artıma tesisi açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye ile ilişkiler ve ülkenin ekonomik durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

İş birliği ve barış içinde yaşamayı hedeflediklerini dile getiren Çipras, "Biz kimseyi tehdit etmiyoruz. Ancak, kimseden de korkmuyoruz." ifadelerini kullandı.

Çipras,Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın düşen jette hayatını kaybeden Yunan pilot için taziyelerini ilettiğini hatırlatarak, "Bu iyi bir jestti ve bu tür hamlelerin devam etmesi gerekiyor. Bizim şu anda turizmimizi nasıl geliştirebileceğimizi, Ege’de ticaretin daha da güçlenmesi gibi konuları konuşmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan’ın gücünün yerinde olduğunu ve kilit bir role sahip olduğunu savunan Çipras, tahrik ve agresifliğin kudret alameti olmadığını kaydetti.

Eski Başbakan Yorgo Papandreu’nun 2010’da yine Meis’te ilk kurtarma paketini kabul etmek zorunda kaldıklarını açıkladığını anımsatan Çipras, "Halkımızın memorandumların kötü havasını hissetmesinden 8 yıl sonra, bu zor zamanların sonuna geliyoruz. Bize çok şeye mal olan ezici kurtarma programlarından temiz bir çıkış için son dönemeçteyiz." şeklinde konuştu.

Çipras, memorandum sonrası için sosyal adaletin en önemli yol göstericileri olacağını söyledi.

Haberler


Gümülcine Müftülüğünden sahte video uyarısı: Hukuki süreç başlatıldı

Pamuk üreticisi artan maliyetler ve düşük fiyatlar arasında sıkıştı

F-16 savaş uçakları 5 Kasım’da Gümülcine semalarında olacak

ABD’nin ilk Müslüman senatörü Abdul el-Sayed zaferini ilan etti

İTB 100. yıl hazırlıklarını eski başkanlarla değerlendirdi

ABD ara seçimlerinde Demokratlar Kongrenin iki kanadında da çoğunluğu aldı

Velilerden İsrail’in İskeçe’deki okula ekipman bağışlamasına tepki

OPEKEPE skandalı büyüyor

Dün “kabul edilemez” dediği yerde bugün kendisi duruyor!

BM’de Yunanistan’ın insan hakları sicili incelendi

MÜFTÜLER ATANDI, KOLTUKLAR YERİNİ BULDU… PEKİ İRADE NEREDE?

2027 yılı taşıt vergileri myCAR’da erişime açıldı