Anasayfa

18-04-2018
Bratankova ve Demircik köylerinde hatim etkinliği
İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Demircik ve Bratankova Kur’an kurslarındaki öğrenciler için 15 Nisan Pazar günü Hatim etkinliği düzenlendi.
18 Nisan 2018 Çarşamba



Hatim etkinlikleri, 14 Nisan Cumartesi günü Demircik ve Bratankova köylerinde kurban kesimi ile başladı. Demircik'teki kurban kesim törenine İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Bratankova’daki kurban kesim törenine ise İskeçe Müftülüğü elemanlarından vaiz Mustafa Kamu katıldı.

15 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen hatim törenleri, çocukların okudukları Kur'an-ı Kerim, şiir ve ilahiler eşliğinde yapıldı. Soydaşlar Bratankova ve Demircik'teki hatim etkinliklerine yoğun ilgi gösterdi.

Bratankova köyündeki hatim törenine İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, DEB Partisi Asbaşkanı Ahmet Kara, azınlık dernek temsilcileri ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

Demircik hatim törenine de İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, DEB Partisi Asbaşkanı Ahmet Kara, dernek yöneticileri ve soydaşlar katıldı.

Hatim törenine katılan misafirlere geleneksel etli pilav ve ayran ikram edildi.

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı