Anasayfa

18-04-2018
Bratankova ve Demircik köylerinde hatim etkinliği
İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Demircik ve Bratankova Kur’an kurslarındaki öğrenciler için 15 Nisan Pazar günü Hatim etkinliği düzenlendi.
18 Nisan 2018 Çarşamba



Hatim etkinlikleri, 14 Nisan Cumartesi günü Demircik ve Bratankova köylerinde kurban kesimi ile başladı. Demircik'teki kurban kesim törenine İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Bratankova’daki kurban kesim törenine ise İskeçe Müftülüğü elemanlarından vaiz Mustafa Kamu katıldı.

15 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen hatim törenleri, çocukların okudukları Kur'an-ı Kerim, şiir ve ilahiler eşliğinde yapıldı. Soydaşlar Bratankova ve Demircik'teki hatim etkinliklerine yoğun ilgi gösterdi.

Bratankova köyündeki hatim törenine İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, DEB Partisi Asbaşkanı Ahmet Kara, azınlık dernek temsilcileri ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

Demircik hatim törenine de İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, DEB Partisi Asbaşkanı Ahmet Kara, dernek yöneticileri ve soydaşlar katıldı.

Hatim törenine katılan misafirlere geleneksel etli pilav ve ayran ikram edildi.

Haberler


Hayvan besicilerinden protesto gösterisi

Yunanistan, “hastane mantarı” vakalarında AB’de ikinci sırada

Mizanlı’daki protestoya ABTTF’den destek: “Eğitimde çifte standarta son verilsin”

Miçotakis ve Bergkam enerji iş birliğini görüştü

Okul binasına alınmayan Encümen Heyeti, taleplerini Bakan’a kapıda iletti

Bakan Zaharaki, İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesini ziyaret etti

İskeçe’de Mizanlı Türk Azınlık İlkokulunun açılmaması protesto edildi

BTTÖB’den yeni eğitim yılı mesajı: “Azınlık okullarının kapatılmasına dur demeliyiz”

Eğitim Bakanı Zaharaki yarın İskeçe’de olacak

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 79 yaşında

AB Savunma Fonu’ndan Yunanistan’a 787 milyon euro

Türk turist akını bölge ekonomisini canlandırdı