Anasayfa


23-04-2018
Erdoğan’ın açıklamalarına Atina’dan yanıt
Başbakanlık Ofisi ve Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NTV televizyon kanalına verdiği demeç hakkında açıklamada bulundu.
23 Nisan 2018 Pazartesi

Başbakanlık Ofisi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NTV televizyon kanalına verdiği demeç hakkında açıklamada bulundu.

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki ülke arasındaki önemli konularda diyaloğu sürdürmeye çalışması olumlu karşılanırken, Türkiye'nin Ege'deki tavrının tahrik edici olduğu iddia edildi. Açıklamada, "Türkiye Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından, Ege'de barıştan yana çıkması ve güvenlik dahil iki ülke arasında önemli alanlarda diyaloğu desteklemesine ilişkin sözleri olumlu olarak karşılıyoruz. Bu sözlerin icraata dönüşmesini ve Türkiye'nin Ege'deki tahrikçi tavrını değiştirmesini bekliyoruz." denildi.

Edirne'de tutuklu bulunan iki Yunan asker meselesi ile başka meselelerin karşılaştırılmasının "kabul edilemez" olduğu aktarılan açıklamada, Yunanistan ve Avrupa Birliği’nin pozisyonunun Yunan askerlerin şartsız bir şekilde ivedilikle geri gönderilmesine yönelik olduğu kaydedildi.


CUMHURBAŞKANI PAVLOPULOS’TAN YANIT

Bu arada, Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, sınır ihlali yaptıkları için tutuklanan iki Yunan askeri ile ilgili sözlerine cevap verdi.

Pavlopulos, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halklarımızın barış içinde birlikte var olmalarına ilişkin açıklamalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak, böylesi açıklamaların icraat ile birlikte yapıldıklarında önemi vardır. Eğer, iki Yunan askeri için söyledikleri dikkate alınırsa da böyle bir sonuç çıkmıyor. Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan takas konusunu ortaya atıyorsa, bu tarafımızdan anlaşılır gibi değildir. Keyfi olarak tutulan iki Yunan askeri ile uluslararası hukuk kurallarına uygun iltica hakkı tanınmış Türk vatandaşları birbirleriyle karıştırılamayacak konulardır.” dedi.

Haberler


Prof. Kaymakçı: ‘Miçotakis’in Yunanistan’da Türk yoktur tezini kabul etmiyoruz’

Schengen vizesine zam

Hüseyin Baltacı: ‘Bölgenin zenginliğiyiz, tehlikeli olarak gösterilmeyi kabul etmiyoruz’

Panathinaikoslu Samet 19 Mayıs paylaşımı nedeniyle kadro dışı bırakıldı

Memurlar 24 saatlik greve gitti

Tutuklu dokuz göçmen serbest bırakılıyor

DEB Partisinden Makedon azınlık üyelerine ziyaret

GTGB’nin kır koşusu için kayıtlar başladı

‘Yunanistan Midilli Adası’ndaki tarihi camileri restore etmiyor’

Erdoğan Miçotakis ziyaretini değerlendirdi

Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti