Anasayfa

25-04-2018
Canakopulos Fransız fırkateynleri konusuna açıklık getirdi
Hükümet Sözcüsü Dimitris Canakopulos, Yunanistan'ın Fransa’dan finansal kiralamayla alacağı açıklanan iki fırkateyne ilişkin projelerin değerlendirildiğini ve resmi bir anlaşma halinde konunun meclis gündemine getirileceğini belirtti.
25 Nisan 2018 Çarşamba

Canakopulos, bir radyoya yaptığı açıklamada, Savunma Bakan Vekili Fotis Kuvelis’in Fransa’dan savaş gemileri tahsis edileceği yönündeki açıklamalarına ilişkin soruyu yanıtladı.

Fırkateynlere ilişkin projelerin üzerinde çalışıldığını ifade eden Canakopulos, "Bunun ötesinde konuya ilişkin bir anlaşmanın sağlanması halinde resmi bilgilendirme olacak. Ayrıca hükümetin ilgili organlarında ve parlamentoda da konu görüşülecektir." dedi.

Kuvelis, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Fransa’nın finansal kiralama yoluyla bize iki fırkateyn sağlayacağı doğru, sonraki adım iki fırkateyn daha almak olacak." ifadelerini kullanmıştı.

Gemilerin yaz aylarında teslim edileceğini belirten Kuvelis, Başbakan Aleksis Çipras ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yaptığı telefon görüşmesinde konuya ilişkin mutabakata varıldığını kaydetmişti.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ise bir Fransız gazetesine yaptığı açıklamada, söz konusu anlaşmayı teyit etmemişti.


Haberler


“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”