Anasayfa

26-04-2018
Emekliler kemer sıkma politikasına karşı yürüdü
Yunanistan’ın çeşitli yerlerinden başkent Atina’ya gelen yüzlerce emekli, hükümetin kemer sıkma politikasına karşı gösteri düzenledi.
26 Nisan 2018 Perşembe

Mücadeleci İşçiler Cephesi'ne (PAME) bağlı sendikaların çağrısıyla başkentte Kocias Meydanı’nda toplanan yaklaşık 2 bin 500 emekli, maliye ve çalışma bakanlıklarının binalarına yürüdü.

Kurtarma paketi programı kapsamında 2019’da yürürlüğe girmesi beklenen yeni kesintileri ve vergi muafiyeti alt sınırının düşürülmesini protesto eden göstericiler, "Maaşlarımızdan elimizi çekin" yazılı pankartlar taşıdı.

Yaklaşık iki saat süren protesto gösterisi, olaysız sona erdi.

Emekliler, 8 yılı aşkın süredir devam eden ekonomik kriz ve kurtarma paketleri döneminde "kemer sıkma" önlemleri ile maaşlarının ortalama yüzde 40’ını kaybetti. Yeni kesintilere karşı emekliler sık sık gösteri düzenliyor.

Yunanistan’da geçen yıl yapılan bir araştırmaya göre, hane halkının yaklaşık yarısı için emeklilik maaşları ana geçim kaynağı olarak gösterilmişti.

Haberler


Eğitim Bakanı Zaharaki yarın İskeçe’de olacak

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 79 yaşında

AB Savunma Fonu’ndan Yunanistan’a 787 milyon euro

Türk turist akını bölge ekonomisini canlandırdı

Dedeağaç Belediye Başkan Yardımcısı: “Turizm, Türk ve Yunan halkını birbirine yakınlaştırıyor”

Hayvancılıkta çiçek hastalığı alarmı sürüyor!

Akdeniz Araştırmacılar Gecesi 26 Eylül’de İskeçe’de

Zeybek’ten Mizanlı Türk Azınlık İlkokulu için bakanlığa soru önergesi

Von der Leyen’den Gazze için 2 yıl sonra tavır

İskeçe ovasında bu yıl da güreş coşkusu yaşandı

AB’den uyarı: Yunanistan, KDV direktiflerini uygulamadığı için yargıya gidebilir

Eski bakanın oğulları silah yasasını ihlalden gözaltında