Anasayfa

26-04-2018
Müftü Ahmet Mete’ye 8 ay hapis cezası
İskeçe Müftüsü Ahmet Mete 25 Nisan Çarşamba günü Selanik’te yargılandığı davada 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
26 Nisan 2018 Perşembe

İskeçeli avukat Stergios Yalaoğlu'nun şikayeti üzerine 2014 yılında Gökçepınar'da yaptığı bir konuşmada Yahudiler hakkındaki ifadeleri ve "240 İmam Yasası"yla ilgili söylemleri nedeniyle İskeçe Müftüsü Ahmet Mete hakkında dava açılmıştı.
Yapılan duruşmada savcının beraat talebini hâkimler dikkate almadı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’yi 3 yıl tecilli 8 aylık hapis cezasına çarptırdı.

Sosyal medyadaki değerlendirmelerinde mahkeme kararının siyasi olduğuna işaret eden İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, dava hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"SİYASİ ADALET"
"Bugün Selanik’te Yahudilere hakaret ve 240 imam yasasını eleştiriden mahkememiz vardı. Savcının beraat talebine rağmen siyasi adalet 8 ay hapis verdi. Hayırlı olsun."

"BİZLERİ YILDIRMAK İSTİYORLAR"
"Öyle bir memlekette yaşıyoruz ki şaşmamak elde değil. 1941’de dedem Ahmet Ardalı Yunanistan için can vermiş onun torunu olan ben de karakollarda ifadelere çağırılıyorum.Demokratik devletin kurumları boş işlerle meşgul oluyor. Demokratik diyorum çünkü öyle inanmak istiyorum. Aliçavuş’u Denktaş’a benzetmişim. Yahudilere hakaret etmişim. 240 imam yasasını eleştirmişim. Tv’yi açtığımda sabahtan akşama kadar birilerine hakaret eden, birilerine ağır eleştiriler yapan bir toplumda ne büyük suçlar işlemişim ben. Ama mesele suç işlemek veya işlememek değil. Mesele bu toplumun bütün seçilmişlerini, insanını yıldırmak, bıktırmak. Kuzu toplum, kör, dilsiz toplum olsun. Hadi bakalım Allah sonumuzu hayreylesin."

Haberler


Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor