Anasayfa

26-04-2018
Müftü Ahmet Mete’ye 8 ay hapis cezası
İskeçe Müftüsü Ahmet Mete 25 Nisan Çarşamba günü Selanik’te yargılandığı davada 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
26 Nisan 2018 Perşembe

İskeçeli avukat Stergios Yalaoğlu'nun şikayeti üzerine 2014 yılında Gökçepınar'da yaptığı bir konuşmada Yahudiler hakkındaki ifadeleri ve "240 İmam Yasası"yla ilgili söylemleri nedeniyle İskeçe Müftüsü Ahmet Mete hakkında dava açılmıştı.
Yapılan duruşmada savcının beraat talebini hâkimler dikkate almadı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’yi 3 yıl tecilli 8 aylık hapis cezasına çarptırdı.

Sosyal medyadaki değerlendirmelerinde mahkeme kararının siyasi olduğuna işaret eden İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, dava hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"SİYASİ ADALET"
"Bugün Selanik’te Yahudilere hakaret ve 240 imam yasasını eleştiriden mahkememiz vardı. Savcının beraat talebine rağmen siyasi adalet 8 ay hapis verdi. Hayırlı olsun."

"BİZLERİ YILDIRMAK İSTİYORLAR"
"Öyle bir memlekette yaşıyoruz ki şaşmamak elde değil. 1941’de dedem Ahmet Ardalı Yunanistan için can vermiş onun torunu olan ben de karakollarda ifadelere çağırılıyorum.Demokratik devletin kurumları boş işlerle meşgul oluyor. Demokratik diyorum çünkü öyle inanmak istiyorum. Aliçavuş’u Denktaş’a benzetmişim. Yahudilere hakaret etmişim. 240 imam yasasını eleştirmişim. Tv’yi açtığımda sabahtan akşama kadar birilerine hakaret eden, birilerine ağır eleştiriler yapan bir toplumda ne büyük suçlar işlemişim ben. Ama mesele suç işlemek veya işlememek değil. Mesele bu toplumun bütün seçilmişlerini, insanını yıldırmak, bıktırmak. Kuzu toplum, kör, dilsiz toplum olsun. Hadi bakalım Allah sonumuzu hayreylesin."

Haberler


Gümülcine Müftülüğünden sahte video uyarısı: Hukuki süreç başlatıldı

Pamuk üreticisi artan maliyetler ve düşük fiyatlar arasında sıkıştı

F-16 savaş uçakları 5 Kasım’da Gümülcine semalarında olacak

ABD’nin ilk Müslüman senatörü Abdul el-Sayed zaferini ilan etti

İTB 100. yıl hazırlıklarını eski başkanlarla değerlendirdi

ABD ara seçimlerinde Demokratlar Kongrenin iki kanadında da çoğunluğu aldı

Velilerden İsrail’in İskeçe’deki okula ekipman bağışlamasına tepki

OPEKEPE skandalı büyüyor

Dün “kabul edilemez” dediği yerde bugün kendisi duruyor!

BM’de Yunanistan’ın insan hakları sicili incelendi

MÜFTÜLER ATANDI, KOLTUKLAR YERİNİ BULDU… PEKİ İRADE NEREDE?

2027 yılı taşıt vergileri myCAR’da erişime açıldı