Anasayfa

26-04-2018
İsim sorunu için görüşmeler devam ediyor
BM Özel Temsilcisi Nimetz: "Her iki taraf da çözüme ulaşmak için çok adanmış bir şekilde hareket ediyor."
26 Nisan 2018 Perşembe

Birleşmiş Milletler'in (BM) Yunanistan ile Makedonya (FYROM) arasındaki "isim" sorununu çözmek için görevlendirdiği Özel Temsilci Matthew Nimetz, "Her iki taraf da çözüme ulaşmak için çok adanmış bir şekilde hareket ediyor." dedi.

Nimetz, Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ve Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov, iki ülke arasındaki "isim sorununu" görüşmek üzere Avusturya’nın başkenti Viyana’daki BM Ofisi'nde bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Nimetz, isim sorununun çözülmesi için düzenlenen görüşmelerin yaklaşık yedi aydır devam ettiğini anımsatarak, görüşmenin olumlu geçtiğini, iki ülkenin bakanlarının görüşülen konulara ilişkin fikir alışverişinde bulunduğunu anlattı.

İki ülke arasındaki isim sorunun çözümüne ilişin tarafların çok açık bir şekilde konuyu ele aldığını aktaran Nimetz, bu durumun çok değerli olduğunu dile getirdi.

Nimetz, "Her iki taraf da çözüme ulaşmak için çok adanmış bir şekilde hareket ediyor. Sürece önümüzdeki haftalarda devam edilecek." değerlendirmesinde bulundu.


Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı