Anasayfa


26-04-2018
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Mesleki Rehberlik Programı
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği bünyesinde Ocak 2018 tarihinden itibaren Mesleki Rehberlik Programı faaliyetlerine başladı. Konuyla ilgili olarak dernekten yapılan açıklamada programın amacı “öğrencileri hayata hazırlama, doğru meslek tercihi konusunda yönlendirme, konuyla ilgili en doğru bilgiyi paylaşma, psikolojik destek sağlamak ve lider yetiştirmektir” şeklinde özetleniyor.
26 Nisan 2018 Perşembe



Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (B.T.A.Y.T.D) çatısı altında 31 Ocak 2018 Çarşamba günü 52 kişilik öğrenci grubuna Meslek Tanıtımı ve Rehberlik programı adı altında sunumlar gerçekleştirildiği belirtildi. Sunumlar kapsamında ilk olarak Yüksek Tahsilliler Derneği’nin tanıtıldığı kaydedildi. Ardından ise “Akdeniz Üniversitesi Tanıtımı ve Motivasyon” konulu bir sunumun gerçekleştirildiği ve Mesleki Rehberliğin kısaca anlatıldığı bildirildi. Sunumlardan sonra gruplar şeklinde gelen lise öğrencileriyle görüşülüp, öğrenciyi daha yakından tanıma ve meslek tercihleri, ilgi alanları ve üniversite tercihleri ile ilgili rehberlik yapıldığı ifade edildi.

BTAYTD’nden yapılan açıklama şöyle devam etti: “Bu aşamadan sonra öğrencilerin istekleri ve ilgileri doğrultusunda 7 Şubat Çarşamba günü Bursa Uludağ Üniversitesi, Veterinerlik Fakültesi ve Uluslararası İşletme ve Ticaret bölümü tanıtılmıştır. 22 Şubat Perşembe günü ise İstanbul Üniversitesi, Fakülte ve Bölümleri tanıtılmıştır.

1 Mart Perşembe günü Samsun On dokuz Mayıs Üniversitesi, başvuru koşulları ve aranan şartlar ile ilgili bilgi verilmiştir. Ayrıca ‘Kaygı ve Baş Etme Yolları’ ile ilgili bir sunum gerçekleştirilmiştir. Sunuma aktif olarak katılımları sağlanmıştır. Sunuma katılan öğrenciler memnuniyetlerini ifade etmiş ve coşkuyla alkışlamışlardır.

BTAYTD merkez lokalinde, öğrencilerle birebir görüşmeler gerçekleştirilerek, onları daha yakından tanıma, güven oluşturma, süreç değerlendirmesi, kariyer planlama, ilgi duydukları meslek alanları ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır. Mesleki Rehberlik Programı faaliyetlerine aktif olarak devam etmektedir.”

Haberler


Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor

Avrupa’da doğurganlık krizi

Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’

‘Frontex’in gözü önünde geri itildiler’

Atina’da ‘Nekbe’nin 76. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi