Anasayfa

29-04-2018
"Yunanistan'daki Müslümanların 'ötekileştirilmesi' endişe vericidir"
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Yunanistan'da yaşayan Müslümanların son yıllarda ırkçı saldırılara ve ayrımcılığa maruz kaldıkları olayların artış gösterdiğini belirterek, Müslümanların "ötekileştirilmesinin" endişe verici olduğunu vurguladı.
29 Nisan 2018 Pazar

2013 yılında Atina'da yaşayan Müslümanların kurduğu derneklere gönderilen tehdit mektuplarıyla ilgili dava sürecinin başladığını kaydeden DEB Partisi, bu yargı sürecini yakından takip edeceğini bildirdi.

DEB Partisi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Yunanistan'da yaşayan Müslümanların son yıllarda ayrımcılığa, ırkçı saldırılara ve hakaretlere maruz kaldığı olayların ciddi oranda arttığını endileyle gözlemlemekteyiz.

Bu ırkçı saldırıların önlenmesine yönelik ciddi tedbirlerin alınmaması ve adli kovuşturmaların gerektiği gibi uygulanmaması ise olayı daha da vahim hale getirmektedir.

Bu çerçevede 2003 yılında başkent Atina'da yaşayan Müslüman göçmenlerin kurduğu sivil toplum kuruluşlarına yönelik tehdit mektuplarıyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde başlayan mahkeme sürecini yakından takip edeceğimizi vurgulamak isteriz. Hatırlanacağı üzere Yunanistan Müslümanlar Birliği ve ülkedeki diğer Müslüman derneklerine yönelik, ölüm tehditlerini de içeren tehdit mektupları gönderilmiş ve ülkemizde yaşayan Müslümanlar açıkça hedef haline getirilmişti. Bu kaygı verici antidemokratik olayla alakalı yargı sürecinin en kısa zamanda gerektiği gibi insan ve azınlık haklarına uygun bir şekilde sonuçlanacağına inanmak istiyoruz. Yargı sürecini yakından takip edeceğimizi ve tehdit edilen sözkonusu sivil toplum kuruluşları ve onların yöneticileriyle iletişim içinde olacağımızı kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

Vatandaşı olduğumuz ülkemiz Yunanistan'da Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı'nın yanısıra başkent Atina başta olmak üzere ülke genelinde yaşayan Müslümanların son yıllarda ötekileştirildiğini ve İslamofobik saldırılara maruz kaldıklarını gözlemlemekteyiz. Devlet mercilerini endişe verici bu sürecin önüne geçilmesi için bir an önce insiyatif almasını bekliyoruz."

Haberler


Eğitim Bakanı Zaharaki yarın İskeçe’de olacak

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 79 yaşında

AB Savunma Fonu’ndan Yunanistan’a 787 milyon euro

Türk turist akını bölge ekonomisini canlandırdı

Dedeağaç Belediye Başkan Yardımcısı: “Turizm, Türk ve Yunan halkını birbirine yakınlaştırıyor”

Hayvancılıkta çiçek hastalığı alarmı sürüyor!

Akdeniz Araştırmacılar Gecesi 26 Eylül’de İskeçe’de

Zeybek’ten Mizanlı Türk Azınlık İlkokulu için bakanlığa soru önergesi

Von der Leyen’den Gazze için 2 yıl sonra tavır

İskeçe ovasında bu yıl da güreş coşkusu yaşandı

AB’den uyarı: Yunanistan, KDV direktiflerini uygulamadığı için yargıya gidebilir

Eski bakanın oğulları silah yasasını ihlalden gözaltında