Anasayfa


30-04-2018
Batı Trakya Türk Kadın Kurultayı Kocaeli’de yapıldı
Batı Trakya Türkleri Uluslararası Kadın Kurultay’ı 28-29 Nisan tarihlerinde Kocaeli Ticaret Odası’nda düzenlendi.
30 Nisan 2018 Pazartesi



Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin (BTTDD) himayesinde, BTTDD İzmit Şubesi’nin ev sahipliğinde ve İzmit Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşen Batı Trakya Türkleri Uluslararası Kadın Kurultay’ı, Batı Trakyalı kadınları bir araya getirdi.

Kurultay, 28 Nisan Cumartesi günü saygı duruşu, İstiklal Marşı ve protokol konuşmalarıyla başladı.

Kurultaya AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun Dış Türkler’den Sorumlu Danışmanı Taner Mustafaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, Batı Trakya Türkleri Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, Batı Türkleri Derneği Kadın Kolları Genel Başkanı Nalan Hacıveli, Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü Sevil Şerifoğlu, İzmit Belediyesi Meclis üyesi ve Başkan Koordinatörü İbrahim Elgin, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Lütfi Bodur, Batı Trakyalı kadınlar ve şube başkanları katılım gösterdi.

Protokol konuşmalarının ardından başlayan “Batı Trakyalı Türk Kadını” paneline konuşmacı olarak Yrd. Doç Dr. Nilüfer Erdem, Yrd. Doç. Dr. Gizem Alioğlu Çakmak, Yrd. Doç. Dr. Tuğba Eray Biber katıldı. Paneli, gazeteci Hülya Emin yönetti.

Kurultay aynı gün, Eğitim, Kadın Hakları, Aile ve Çocuk, Siyaset ve Ekonomi, Kültür ve Sanat komisyonlarının çalışmalarıyla devam etti.

29 Nisan Pazar günü komisyon çalışmalarının değerlendirilmesiyle devam eden kurultayın kapanışını, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin yaptı. Kurultay sonuç bildirgesini BTTD Kadın Kolları Başkanları ve Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü Sevil Şerifoğlu okudular.

Kocaeli’de gerçekleşen toplantıya Batı Trakya Türkleri Kadın Platformu üyeleri ile İskeçe Türk Birliği ve Gümülcine Türk Gençler Birliği folklor ekipleri de katıldı. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu da toplantıya bir temsilci gönderdi.

Batı Trakya Türk Kadınları Kurultayı’nın ilki 2012 yılında Gümülcine’de gerçekleşmişti.

Haberler


Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor

Avrupa’da doğurganlık krizi

Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’

‘Frontex’in gözü önünde geri itildiler’

Atina’da ‘Nekbe’nin 76. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi