Anasayfa

02-05-2018
İskeçe'de Sunlight fabrikasındaki yangın endişe yarattı
İskeçe'de Sunlight batarya fabrikasında yangın çıktı.
2 Mayıs 2018 Çarşamba



1 Mayıs Salı günü saat 13:00 sıralarında İskeçe'nin Nohullu köyündeki fabrikada çıkan yangın endişe yarattı. Yangının, denizaltılar için batarya üretildiği kısımda çıktığı ve sözkonusu kısımda tehlikeli maddelerin olduğu bildirildi.
Yangına yaklaşık 15 itfaiye aracı ve çok sayıda itfaiye eriyle müdahale edildiği ve yangının bir süre sonra kontrol altına alındığı kaydedildi.

İtfaiyenin önlem amacıyla Nohullu ve civar köyleri boşaltma talimatı verdiği, ancak vatandaşların büyük çoğunluğunun köylerinde kalmayı tercih ettiği dile getirildi.

850 kişinin çalıştığı ve bölgedeki en önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Sunlight fabrikasının önemli bir bölümünün yandığı belirtilirken, biri işçi biri ise itfaiye eri olmak üzere iki kişinin dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Fabrikada tehlikeli maddelerin olması ve yangında bu bölümlerin de zarar görme ihtimali endişeye neden oldu.

Fabrikadaki yangından sonra Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios başkanlığında, sivil savunma, Trakya Dimokritos Üniversitesi Atmosfer Labaratuvarı Sorumluları, Sağlık Müdürlüğü, İskeçe Hastanesi, güvenlik birimleri ve yerel yöneticilerin katılımıyla olağanüstü toplandı yapıldı. Toplantıda önlem amaçlı olarak fabrikanın 15 kilometre çevresinde 48 saat boyunca bazı tedbirlerin alınması kararlaştırıldı. Nohullu, Tıkızlı, Kurthasanlı, Agios Athanasios, Kayalar, Okçular, Kayalar Davutlu ve yakın bölgedeki köylerde okullar iki gün boyunca kapalı kalacak. Bu köylerdeki vatandaşlara iki gün boyunca evlerinden mümkün olduğunca dışarıya çıkmamaları tavsiye edildi. Yangın sonrası üniversite tarafından ölçümlerin yapılmaya başlandığı sonuçların ise Cuma günü açıklanacağı ifade edildi.

Haberler


Gümülcine Başkonsolosluğu’nun “Adnan Babası” için veda töreni

İTB Gençlik Kolu yeni başkanını belirledi

Müftü Trampa’dan yeni eğitim yılı mesajı

BTTÖB’den yeni eğitim yılı mesajı

Başkonsolos Ünal, kontenjan öğretmenlerini kabul etti

Batı Trakya’da yeni bir kimlik tartışması mı yürütülüyor?

Rodop ilinde doğumlarda yüzde 14,8 düşüş

YDP birinci, ELAS ikinci sırada

Gümülcine Müftülüğü’nden yetişkin bayanlara uzaktan Kur’an kursu

Yerapetritis: “İsrail ile işbirliğimizi geliştireceğiz”

İTB Gençlik Kolu seçimleri 11 Eylül’de

PISA 2025 sonuçlarında Yunanistan OECD ortalamasının altında kaldı