Anasayfa


02-05-2018
İskeçe’de Sunlight fabrikasındaki yangın endişe yarattı
İskeçe’de Sunlight batarya fabrikasında yangın çıktı.
2 Mayıs 2018 Çarşamba



1 Mayıs Salı günü saat 13:00 sıralarında İskeçe’nin Nohullu köyündeki fabrikada çıkan yangın endişe yarattı. Yangının, denizaltılar için batarya üretildiği kısımda çıktığı ve sözkonusu kısımda tehlikeli maddelerin olduğu bildirildi.
Yangına yaklaşık 15 itfaiye aracı ve çok sayıda itfaiye eriyle müdahale edildiği ve yangının bir süre sonra kontrol altına alındığı kaydedildi.

İtfaiyenin önlem amacıyla Nohullu ve civar köyleri boşaltma talimatı verdiği, ancak vatandaşların büyük çoğunluğunun köylerinde kalmayı tercih ettiği dile getirildi.

850 kişinin çalıştığı ve bölgedeki en önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Sunlight fabrikasının önemli bir bölümünün yandığı belirtilirken, biri işçi biri ise itfaiye eri olmak üzere iki kişinin dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Fabrikada tehlikeli maddelerin olması ve yangında bu bölümlerin de zarar görme ihtimali endişeye neden oldu.

Fabrikadaki yangından sonra Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios başkanlığında, sivil savunma, Trakya Dimokritos Üniversitesi Atmosfer Labaratuvarı Sorumluları, Sağlık Müdürlüğü, İskeçe Hastanesi, güvenlik birimleri ve yerel yöneticilerin katılımıyla olağanüstü toplandı yapıldı. Toplantıda önlem amaçlı olarak fabrikanın 15 kilometre çevresinde 48 saat boyunca bazı tedbirlerin alınması kararlaştırıldı. Nohullu, Tıkızlı, Kurthasanlı, Agios Athanasios, Kayalar, Okçular, Kayalar Davutlu ve yakın bölgedeki köylerde okullar iki gün boyunca kapalı kalacak. Bu köylerdeki vatandaşlara iki gün boyunca evlerinden mümkün olduğunca dışarıya çıkmamaları tavsiye edildi. Yangın sonrası üniversite tarafından ölçümlerin yapılmaya başlandığı sonuçların ise Cuma günü açıklanacağı ifade edildi.

Haberler


Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor

Avrupa’da doğurganlık krizi

Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’

‘Frontex’in gözü önünde geri itildiler’

Atina’da ‘Nekbe’nin 76. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi