Anasayfa


08-05-2018
ABTTF’den 30. yıl videosu
Videoda, Batı Trakya Türkleri’ne karşı ayrımcılığı dünyaya duyurmak amacıyla 1988 yılında kurulan ABTTF’nin geride bıraktığı başarılarla dolu 30 yılı anlatılıyor.
8 Mayıs 2018 Salı

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 30. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir video hazırladı. Videoda, Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türk toplumuna karşı 1960’lı yıllarda başlayan baskı ve sindirme politikalarının 1970’li yıllarda iyice artması sonrası doğdukları toprakları terk ederek göçe zorlanan Batı Trakya Türkleri’nin Almanya’da kurduğu ABTTF’nin kuruluş süreci, başkanları ve 30 yıl boyunca gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları anlatıldı.

Video, Almanya’ya göç eden Batı Trakya Türkleri’nin yaşadıkları şehirlerde dernekler kurması, ardında da kurulan ilk yedi derneğin bir araya gelerek 28 Şubat 1988 tarihinde ABTTF’yi resmen kurmaları ile başlıyor. Kurulduğu ilk günden bugüne Batı Trakya Türkleri’nin hak ve özgürlükleri için mücadele eden ABTTF’nin çalışmalarının anlatıldığı videoda, ABTTF’nin temel yapıtaşları olan üye derneklerin faaliyet gösterdikleri şehirlerde Batı Trakya Türk toplumunu temsil ettikleri, Batı Trakya Türk kimliğinin ve kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledikleri anlatılıyor. Bundan başka, Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla 1998 yılında ABTTF bünyesinde Cenaze Nakli Yardımlaşma Fonu’nun kurulduğu da ifade ediliyor. Bugün ABTTF’nin Batı Trakya Türk toplumunu Avrupa ve uluslararası alanda temsil ettiği ve Batı Trakya Türkleri’nin bir nevi Dışişleri Bakanlığı gibi
çalıştığına vurgu yapılan videoda, 30. yılını dolduran ABTTF’nin üye derneklerinden aldığı güç ile Batı Trakya Türkleri’nin uluslararası alandaki sesi olmaya devam edeceği ve her alanda Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarını azim ve kararlılıkla dile getireceği belirtiliyor.

30. yıl videosunu ABTTF’nin sosyal medyadaki Facebook ve Youtube hesaplarından izleyip paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda ABTTF’nin Youtube kanalına abone olarak Batı Trakya ve ABTTF ile ilgili paylaşacağımız videoları takip edebilirsiniz.

Facebook:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=982728941891026&id=939989616164959

Youtube: https://youtu.be/c8kMuRUcqdQ


Haberler


İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi