Anasayfa


09-05-2018
GTGB kurslarının yıl sonu sergisi açıldı
Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) çatısı altında faaliyet gösteren kursların yıl sonu sergisi 8 Mayıs Salı günü açıldı. GTGB lokalindeki sergide geleneksel el sanatları, dikiş – nakış, seramik ve ebru kurslarının sergileri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
9 Mayıs 2018 Çarşamba



Kursiyerler yıl boyunca Mediha Bekiroğlu, Emine Hüseyin, Şükran Salih, Ayla Ali, Müberra Halil, Zeynep Tevfikoğlu, Aslı Ali, Hatice Halil, Lütfiye Mustafa, Vildan Ahmet, Nuray Hasan tarafından eğitim aldılar.

Sergisinin açılışı azınlık kurum ve kuruluş yöneticileriyle çok sayıda soydaşın katılımıyla yapıldı. Serginin kurdelası Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, GTGB Başkanı Necat Ahmet ve Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet tarafından kesildi.

Açılışta konuşan GTGB Başkanı Necat Ahmet, el beceri kurslarının tarihçesi, amacı ve içeriği hakkında bilgi verdi. Necat Ahmet, halktan gelecek talepler doğrultusunda benzeri kursları çoğaltabileceklerini ve bu doğrultuda çalışmalar yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu da tüm katılımacıları selamlayarak başladığı konuşmasında, serginin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik etti. Kızı Bengü Ömeroğlu’nun da kurslara katıldığını belirten Başkonsolos Ömeroğlu, çalışmaları başarılı bulduğunu dile getirdi. Ömeroğlu kurslarda eğitim veren öğretmenleri ve kursiyerleri tebrik etti.

Sergilenen çalışmalar katılımcıların büyük ilgisini topladı. Öğretmenler ve kursiyerler, sergiyi gezenlere yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Sergi açılışına ayrıca Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ercan Ahmet, Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü Sevil Şerifoğlu, Gümülcine Belediye Meclis Üyesi Sibel Mustafaoğlu, Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Arif Emin ve çok sayıda soydaş katıldı.

“Geleneksel El Sanatları, Dikiş-Nakış, Seramik ve Ebru" yıl sonu sergisi, 11 Mayıs Cuma gününe kadar ziyarete açık olacak.

Haberler


İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi