Anasayfa


22-05-2018
ABTTF, DİTİB’nin iftar programına katıldı
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 19 Mayıs Cumartesi günü Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) Almanya’nın Köln şehrinde “Ölçülü Ol, İsraf Etme” sloganı ile düzenlediği iftar programına katıldı.
22 Mayıs 2018 Salı

Köln DİTİB Merkez Camii Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve siyasetçiler, bürokratlar, sanatçılar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları, Almanya’daki Katolik, Protestan ve Yahudi dini cemaat temsilcileri başta olmak üzere çeşitli kesimlerden pek çok insanı bir araya getiren iftar sofrasına ABTTF’yi temsilen Başkan Halit Habipoğlu ve Başkan Yardımcısı Vedat Arap katıldı.

İftar sofrasına Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker, Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes, Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel, Türkiye’nin Essen Başkonsolosu Şener Cebeci ve Türkiye’nin Münster Başkonsolosu Pınar Gülün Kayseri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programının açılış konuşmasını DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu yaptı. Aşıkoğlu konuşmasında, “Ölçülü Ol, İsraf Etme” sloganı ile Almanya genelinde iftar programları düzenlediklerini belirterek, Ramazan ayının anlam ve önemini anlattı. Aşıkoğlu’nun ardından sırasıyla Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker, Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes, Almanya Protestan Kilisesi Yüksek Meclis ve Dinler Arası Diyalog Üyesi Dr. Detlef Görring, Almanya Katolik Kilisesi Başpiskoposluğu - Dinler Arası Diyalog Üyesi Prof. Dr. Manfred Riße ve Köln Liberal Yahudi Cemaati Yönetim Kurulu Üyesi Evgenij Mulik birer konuşma yaptılar.

Akşam ezanını takiben okunan dua ile oruçların açılması ve iftar yemeğinin ardından program son buldu.

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu