Anasayfa


23-05-2018
BİHLİMDER ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden ortak iftar
Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle 22 Mayıs Salı günü Gümülcine’de Cris&Eve otelinde iftar programı gerçekleştirildi.
23 Mayıs 2018 Çarşamba



İftarda son zamanlarda Ortadoğu coğrafyasında yapılan katliamlar kınandı ve azınlığa birlik beraberlik çağrısı yapıldı.

İftar öncesi Kur’an-ı Kerim okundu. Ezanla birlikte hep birlikte açılan iftarın duasını Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet yaptı.

Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği iftara, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Konsolosu Neslihan Altay, Milletvekili İlhan Ahmet, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Eyalet meclis üyeleri Mustafa Katrancı ve İsmail Hüse Mustafa, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin, BAKEŞ Başkanı ve sabık milletvekili Ahmet Hacıosman, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ercan Ahmet, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa, meclis üyesi Sibel Mustafaoğlu ve Cihan İmamoğlu, GTGB Başkanı Necat Ahmet, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Önder Tanır ve Bursa Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Aydın Çıkrıkçı’nın yanı sıra kalabalık bir soydaş topluluğu katıldı.

MEHMET EMİN AHMET

BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, yaptığı selamlama konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Zor bir dünyada yaşadığımızın farkında olalım. Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu olarak sahip olduğumuz haklarımızı, milli ve manevi değerlerimizi korumak, kollamak hepimizin görevidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, gençlerimizi iyi yetiştirmek, bilgi ile bilinci birlikte elde etmek; onuruyla var olabilmek, emaneti yüklenebilmek ve sonraki nesillere aktarabilecek donanımda olmalarını sağlamak bizim görevimiz olmalıdır. Bu sebeple okullarımız, camilerimiz, eğitim yuvalarımız çok önemlidir. Ailemiz çok önemlidir. Örfümüz, adetimiz, değerlerimiz çok önemlidir.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ ÖNDER TANIR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Tanır da yaptığı konuşmada “Bizler, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, ecdadımızın manevi şehir olarak tabir ettiği Bursa’da çeşitli etkinliklerle on bir ayın sultanı Ramazanı ihya ediyoruz. İstedik ki, Bursa’da hissettiğimiz manevi atmosferi kardeş ülkelere ve kardeş şehirlere yayalım. Bu Ramazan’da da siz değerli kardeşlerimizle birlikte olmak istedik. Bulgaristan’da, Kosova’da, Bosna-Hersek’te, Makedonya, Yunanistan ve Gürcistan’da iftar programları düzenledik. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerle Türkiye arasında bir köprü olabiliyorsak ne mutlu bizlere. İnanıyoruz ki bu birliktelikler, tarihi, sosyal ve kültürel çalışmalarımızı daha da güçlendirecek, dünyanın neresinde olursak olalım; birliğimizin, kardeşliğimizin sembolü olacaktır.” dedi.

İLHAN AHMET

Demokratik İttifak Milletvekili İlhan Ahmet ise “Azınlığımızın içerisinde, geçirdikleri psikolojik sorunlar nedeniyle bazı soydaşlarımızın intihar ettiğini duyuyoruz. Gerçekten birbirimize kenetlenelim. Etrafımızda bu tür vakaları gördüğümüz zaman ihbar edelim, doktorlarımıza söyleyelim. Ne yazık ki ekonomik sıkıntılar ve diğer sebepler psikolojik olarak bazı belirsizlikler ortaya çıkarmaktadır. Böyle bir gecede birbirimize kenetlenmeyi sizlere söylemeyi uygun gördüm.” diye konuştu.

MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş da yaptığı kısa konuşmada “Batı Trakya Müslüman Türk toplumu olarak yarınlara umutla bakmak istiyoruz. Yıllardan beri azınlık olarak bütün partileri denedik. Son zamanlarda yaşanan ve azınlığımıza karşı yapılan baskıları çok iyi biliyoruz. Bunu aşmanın tek yolu da birbirimize sıkı sıkı sarılıp mücadele etmek. Değerlerimize sahip çıkmak. Bu topraklarda Müslüman- Türk olarak yaşamak için son derece iyi bir şekilde mücadele etmemiz gerekir.”

İBRAHİM ŞERİF

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif de konuşmasında “Ramazanın yüzü suyu hürmetine mazlumların üzerinden zulmün kalkmasını temenni ediyorum. Bizlere ve Batı Trakya’mıza birlik ve beraberlik içerisinde, son zamanlarda üzerimize gelen bir dalganın, iki ülke arasında kopan dalganın kalkmasını temenni ediyoruz. İki komşu ülkenin barış içinde olmasını temenni ediyoruz ki bunu da en çok temenni eden mutlaka azınlıklardır.” görüşlerine yer verdi.

NESLİHAN ALTAY

Son konuşmacı olan Türkiye’nin Gümülcine Konsolosu Neslihan Altay da “Rahmet ve sevgi ayı olan Ramazanın hepinize ve dünyanın dört bir yanında yaşayan kardeşlerimize huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum.” dedi.


Haberler


Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti