Anasayfa

02-06-2018
Yunanistan'daki Türk misyonları 24 Haziran seçimlerine hazır
Yunanistan'da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullanmaya hazırlanıyor.
2 Haziran 2018 Cumartesi

Yunanistan’da yaşayan yaklaşık 11 bin seçmen, 16-17 Haziran’da 4 başkonsoloslukta açılacak toplam 7 sandıkta oy kullanabilecek.

Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde seçmenler, 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde oy verecek.

Türkiye’nin Atina-Pire Başkonsolosluğu'nda kayıtlı yaklaşık 9 bin 500 seçmen için 4 sandık açılacak. Yaklaşık 300 seçmenin bulunduğu Gümülcine, 500 seçmenli Rodos ve 800 seçmenin kayıtlı olduğu Selanik başkonsolosluklarında ise birer sandık kurulacak.

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda gerçekleşen genel seçimler ve halk oylaması ile yurt dışı oy kullanımında düzenin yerleştiğini belirterek "YSK’nın talimatları ve yönlendirmeleri çerçevesinde, bu seçimlere de hızla hazırlandık." dedi.

Yaklaşık 11 bin civarındaki seçmenin büyük bir kısmının Atina-Pire Başkonsolosluğu’nda oy kullanacağına işaret eden Çevik, "Bunun nedeni de Yunanistan’daki seçme ve seçilme hakkına sahip vatandaşlarımızın çoğunun, Türkiye’den zamanında buraya göç etmiş Rum asıllı vatandaşlarımızın olması. Onlar da genellikle Atina-Pire görev çevresinde ikamet ettiklerinden, Yunanistan’da yaşayan vatandaşlarımızın yüzde 80 kadarı Atina-Pire’de oy kullanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Çevik, 2015 seçimlerinde yüzde 6,13 olan katılım oranının 2017’deki halk oylamasında yüzde 7,54’e çıktığı bilgisini paylaşarak, "Katılım oranlarında hafif de olsa bir yükseliş var. Dileğimiz tabii ki bu oranın daha da yükselmesi." ifadelerini kullandı.


Haberler


Girit’de kanlı hesaplaşma: Ölü ve yaralılar var

Burhan Baran’dan ELTA şubelerinin kapatılmasına tepki

Gümülcine Başkonsolosluğundan 10 Kasım’a özel resim ve kompozisyon etkinliği

Yunanistan, hukukun üstünlüğünde Avrupa’da en gerilerde

Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’dan Bakan Yardımcısı Kaçafados’a ziyaret

Celal Bayar Azınlık Lisesi son sınıf öğrencilerinden kermes

Kalp doktoru Mümin Hüseyin özel muayenehanesini açtı

Sami Toraman son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Mehmet Hatipoğlu’na son veda

“Trakya’da çiftçiler OPEKEPE sistemindeki hatalar nedeniyle desteklerden mahrum kaldı”

Kara Kuvvetleri, İskeçe’de Seviye 1 Dron üretim birimi kurmaya yöneliyor

Gümülcine’de çiftçiler OPEKEPE bürosu önünde eylem yaptı