Anasayfa


12-06-2018
Kammenos: “Makedonya kelimesini içeren anlaşmaya evet demeyeceğiz”
Hükümetin küçük ortağı Bağımsız Yunanlılar (ANEL) Partisi Başkanı Panos Kammenos, Makedonya (FYROM) ile yürütülen isim sorunuyla ilgili müzakereler ve muhtemel anlaşma hakkında açıklamalarda bulundu. Kammenos bugün (12 Haziran Salı) düzenlediği basın toplantısında isim sorunuyla ilgili anlaşmanın Üsküp tarafından mecliste veya referandumda kabul edilmeyeceğine inandığını söyledi.
12 Haziran 2018 Salı

Yunanistan’da isim sorunuyla ilgili olarak herhangi bir karar alınmadan önce siyasi liderler arasında toplantı olmasını isteyen Kammenos, şu anda masa üzerine olan anlaşmanın Karamanlis dönemindeki anlaşmaya benzediğini ifade etti.

“BİZ MAKEDONYA KELİMESİNİ İÇEREN ANLAŞMAYA EVET DEMEYECEĞİZ”
Hükümetin küçük ortağı ANEL Partisi’nin lideri Kammenos, partisinin ‘Makedonya’ kelimesine ‘evet’ oyu vermeyeceklerini vurguladı. Anlaşmanın meclise geldiği zaman parti kararı alarak parti içi disiplini sağlayacaklarını kaydeden Kammenos, ‘Makedonya’ kelimesini içeren bir çözüme parti olarak karşı olduklarını tekrarladı. Kammenos, “Makedonya ismini içeren herhangi bir anlaşmaya evet demeyeceğiz. Bu müzakereye açık bir karar değildir. Başbakanla sürekli iletişim halindeyim. Bu anlaşma meclise oylanmak üzere geldiğinde parti kararı isteyeceğim. İlk kez parti kararı talep edeceğim. bizim oyumuz ‘hayır’ olacak. Birileri farklı bir şey yapacaksa şimdiden partiden ayrılsın.” diye konuştu.

Bir soru üzerine Kammenos, “Konu meclise geldiğinde SİRİZA ile nasıl bir işbirliği olacağını o zaman göreceğiz.” ifadelerini kullandı. ANEL Partisi’nin, Yunanistan’ın Ağustos ayında memorandumdan çıkmasını engelleyecek bir adım atmayacağını belirterek, “Konu meclise geldiğinde SİRİZA ile nasıl bir işbirliği içinde olacağımızı o zaman göreceğiz. Fakat ‘Makedonya’ ismine elini kaldırarak ‘evet’ diyen biri olmayacağım” dedi.



Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor