Anasayfa

21-06-2018
AB’de mülteci paniği
Almanya ve İtalya başta olmak üzere bazı Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde mülteciler sorununun her geçen gün daha fazla siyasete konu olmaya başlaması Avrupa Birliği'ni harekete geçirdi.
21 Haziran 2018 Perşembe

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, 28-29 Haziran’da Brüksel’de üye ülkelerin liderlerini bir araya getirecek zirve öncesinde pazar günü sığınmacı konusunu görüşmek için "mini zirve" düzenleyeceğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından mesaj paylaşan Juncker, "Gelecek hafta düzenlenecek AB Liderler Zirvesi öncesinde pazar günü Brüksel’de göç ve sığınmacı konusuna çözüm bulmak isteyen liderlerle gayriresmi bir çalışma toplantısı düzenliyorum." açıklamasında bulundu.

Juncker, toplantıya hangi üye ülkelerin katılacağına dair bilgi vermezken mesajında, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov, Malta Başbakanı Joseph Muscat, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ve İspanya hükümetinin resmi sosyal medya hesaplarını etiketledi.

Mini zirve kararının ABD Başkanı Donald Trump'ın mültecilere yönelik politikalarını sertleştirdiği, Almanya'da koalisyon hükümetinin mülteci politikaları nedeniyle sallandığı ve İtalya'da yeni hükümetin aşırı sağ politikaları mülteciler konusunda uygulamaya başladığı bir dönemde gelmesi dikkat çekiyor.






Haberler


Gümülcine’de Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücü aranıyor

GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu

Rahmi Ali’den yeni kitap

DMT Eyaletinde müzelere dijital dönüşüm: 1,3 milyon euroluk proje onaylandı

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”

’Üniversite ve Şehir Tanıtımı’ etkinliği Gümülcine ile devam ediyor

Şiddetli yağış ve fırtına ülke genelinde etkisini gösterdi

İskeçe’de sağanak yağmur sorunlara neden oldu: Yollar kapandı, evleri su bastı

Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı