Anasayfa


05-07-2015
Varufakis: “6 aylık yakıt, 4 aylık ilaç kaldı”
Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Yunanistan'daki nakit sıkıntısına rağmen ülkenin daha 6 aylık yakıtı ve dört aylık ilaç stoku bulunduğunu kaydetti.
5 Temmuz 2015 Pazar

Bankalar Birliği Başkanı ve Yunanistan Milli Bankası (NBG) Başkanı Luka Kaçeli, Yunan bankalarında pazartesi gününe yetecek kadar para kaldığını belirterek, salıdan itibaren bankalara sermaye aktarımı kontrolü (capital controls) getirileceğini bildirdi.

PAZARTESİYE KADAR BANKALARDA PARA VAR

Kaçeli, katıldığı bir televizyon programında, ATM'lerden para çekimine getirilen 60 euroluk sınırlamanın pazartesi gününe kadar devam edeceğini, salıdan sonra ise Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) kararına yeni limit belirleneceğini belirtti.

BAŞKASI BELİRLEYECEK

Yunanistan'ın nakit ihtiyacının salıya kadar çözümlenmemesi durumunda, Yunan bankalarının sorun yaşayacağını ifade eden Kaçeli, "Pazartesi günü Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu yeniden toplanacak ve Yunanistan'a olan likidite miktarını belirleyecek. Alınacak karara göre, bankalardan çekilen para miktarı belirlenecek." dedi.

4 AYLIK İLAÇ 6 AYLIK BENZİN

Maliye Bakanı Yanis Varufakis ise Yunanistan'daki nakit sıkıntısına rağmen ülkenin daha 6 aylık yakıtı ve dört aylık ilaç stoku bulunduğunu kaydetti. İngiliz Daily Telegraph gazetesindeki demecinde ülkenin ekonomik durumuna değinen Varufakis, Yunanistan'ın, "Uzun bir kuşatmaya dayanabilmek için yetirince stok yaptığını" ifade ederek, hükümetin, halk oylamasından 'hayır' çıkması halinde kreditörlerin yeniden müzakere masasına döneceklerine inandığını vurguladı. Varufakis, Yunan bankalarındaki paraların ise tükenmek üzere olduğunu belirterek, "Bankalar hafta sonuna, belki de pazartesi gününe kadar dayanabilir." değerlendirmesinde bulundu.

BAKAN İSYAN ETTİ: “YUNANİSTAN'A YAPILAN TERÖRDÜR”

Maliye Bakanı Yanis Varufakis, İspanya'da yayınlanan "El Mundo" gazetesine verdiği özel röportajda Yunanistan'a yapılanları 'terörizm' olarak niteledi. Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Troika ve Brüksel'in referandumda "Evet" oyu çıkması için uğraş verdiğini hatırlatarak bu durumun Yunan halkının aşağılanması anlamına geleceğini söyledi.

EVET ÇIKARSA İSTİFA EDECEK

Varufakis Avrupa'nın olağan sistemi eleştiren Yunanistan'daki Siriza ve İspanya'daki Podemos gibi partilere de ihtiyacı olduğunu belirtti.
Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis ayrıca referandumdan "Evet" oyu çıkması halinde ise istifa edeceğini açıkladı.

Haberler


‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu