Anasayfa

04-07-2018
Moscovici Atina'yı ziyaret etti
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici 3 Temmuz Salı günü başkent Atina'yı ziyaret etti. Moscovici, Başbakan Aleksis Çipras ile görüştü.
4 Temmuz 2018 Çarşamba



Moscovici, Yunanistan ziyareti kapsamında Başbakan Aleksis Çipras ile görüştü. Ardından da Yunan Meclisi'nde milletvekillerine seslendi.

Kurtarma programı altında geçen yılların Yunan halkı için çok zor olduğuna işaret eden Moscovici, "Yunan halkının gösterdiği cesarete ve parlamentonun zor ancak gerekli inisiyatifleri almasına saygıyla eğilmek istiyorum. Kurtarma programının sonu Yunanistan’ın ve Euro Bölgesi’nin zaferidir." şeklinde konuştu.

Moscovici, Yunanistan’ın yeni bir sayfa açtığını dile getirerek, "Memorandum sonrası gözetim Yunanistan’ın piyasalara dönüşünü kolaylaştıracak. Şunu belirtmek istiyorum, bu dördüncü kurtarma paketi değil. Troyka buraya geri gelmeyecek. Yunanistan zor geçen sekiz yılın ardından normale, özerkliğine ve piyasalara geri dönüyor. " ifadelerini kullandı.

Kurtarma paketi programındaki tek ülke Yunanistan’ın, 20 Ağustos’ta programdan çıkması planlanıyor.

Haberler


EEDA: Yunanistan’da hukukun üstünlüğünü zedeleyen yapısal sorunlar sürüyor

Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri 21-23 Ağustos’ta yapılacak

Selanik’teki Trakya Futbol Kulübü yeni sezon hedeflerini belirledi

’Herkes İçin Turizm 2026-2027’ programı için başvurular başladı

Lena Zevgara, Sazlıca sahilinde sahne alacak

Rodop ilinde yangın alarmı: Ormanlara giriş yasaklandı

DMT Eyaletinde LED dönüşümü: 30,9 milyon euroluk tasarruf

Yunanistan-Türkiye Hackathonu için başvurular başladı

Sekiz yılda 480 bin dönüm yok oldu

Eski tip kimliklerle yurt dışı seyahati sona erdi

14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu

Seçek’te 672 yıllık gelenek coşkuyla yaşatıldı