Anasayfa

04-07-2018
Moscovici Atina'yı ziyaret etti
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici 3 Temmuz Salı günü başkent Atina'yı ziyaret etti. Moscovici, Başbakan Aleksis Çipras ile görüştü.
4 Temmuz 2018 Çarşamba



Moscovici, Yunanistan ziyareti kapsamında Başbakan Aleksis Çipras ile görüştü. Ardından da Yunan Meclisi'nde milletvekillerine seslendi.

Kurtarma programı altında geçen yılların Yunan halkı için çok zor olduğuna işaret eden Moscovici, "Yunan halkının gösterdiği cesarete ve parlamentonun zor ancak gerekli inisiyatifleri almasına saygıyla eğilmek istiyorum. Kurtarma programının sonu Yunanistan’ın ve Euro Bölgesi’nin zaferidir." şeklinde konuştu.

Moscovici, Yunanistan’ın yeni bir sayfa açtığını dile getirerek, "Memorandum sonrası gözetim Yunanistan’ın piyasalara dönüşünü kolaylaştıracak. Şunu belirtmek istiyorum, bu dördüncü kurtarma paketi değil. Troyka buraya geri gelmeyecek. Yunanistan zor geçen sekiz yılın ardından normale, özerkliğine ve piyasalara geri dönüyor. " ifadelerini kullandı.

Kurtarma paketi programındaki tek ülke Yunanistan’ın, 20 Ağustos’ta programdan çıkması planlanıyor.

Haberler


Eğitim Bakanı Zaharaki yarın İskeçe’de olacak

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 79 yaşında

AB Savunma Fonu’ndan Yunanistan’a 787 milyon euro

Türk turist akını bölge ekonomisini canlandırdı

Dedeağaç Belediye Başkan Yardımcısı: “Turizm, Türk ve Yunan halkını birbirine yakınlaştırıyor”

Hayvancılıkta çiçek hastalığı alarmı sürüyor!

Akdeniz Araştırmacılar Gecesi 26 Eylül’de İskeçe’de

Zeybek’ten Mizanlı Türk Azınlık İlkokulu için bakanlığa soru önergesi

Von der Leyen’den Gazze için 2 yıl sonra tavır

İskeçe ovasında bu yıl da güreş coşkusu yaşandı

AB’den uyarı: Yunanistan, KDV direktiflerini uygulamadığı için yargıya gidebilir

Eski bakanın oğulları silah yasasını ihlalden gözaltında