Anasayfa


06-07-2015
Aleksis Çipras: “Kolay çözüm yok ama adaletli çözümler var”
Başbakan Aleksis Çipras referandum sonrası yaptığı açıklamada bundan sonra Avrupa’daki müzakerelerin devam edeceğini açıkladı.
6 Temmuz 2015 Pazartesi

“Hepimiz birimiz. Bundan sonra amacımız ekonomik sabitliği yerinde tutmak olacak” diyen Çipras sözlerine şöyle devam etti: “Buradan Avrupa’daki vatandaşlara da seslenmek istiyorum. Onlar da bizlerle birlikte dayanışmalarını göstermek için yollara çıktılar. Geçirdiğimiz zor bir haftaya rağmen, Yunan halkı çok cesur bir seçim yaptı. Bana verilen emir; Avrupa ile çatışma değil, Avrupa ile güçlü bir şekilde müzakere edip, olumlu bir anlaşma yapmak. Bunun yanında amacımız, toplumsal adaleti sağlamak ve bu sıkıntılardan kurtulmak olacaktır. Bunu zaman kaybetmeden yapmaya çalışacağım.”

“KOLAY ÇÖZÜMLER YOK AMA ADALETLİ ÇÖZÜMLER, YAŞAYABİLİR ÇÖZÜMLER VAR”

Bundan sonraki amacının adaletli bir çözüm yapmak olduğunun altını çizen Başbakan Çipras, “Toplumsal adaleti sağlamak adına zaman kaybetmeden bu emri yerine getirmeye çalışacağım. Hepimiz biliyoruz ki, kolay çözümler yok. Ama adaletli çözümler, yaşayabilir çözümler var. Yeter ki her iki tarafında hedefi bu olsun. Bugün Yunan halkı tarihi cesur ‘Hayır’ ile cevap verdi. Yunan halkı burada içeri ya da dışarıya cevap vermedi.” diye konuştu.

“AMACIMIZ REFORMLAR YAPMAK, ZAYIF HALKI EZMEMEKTİR”

Son olarak “Avrupa sadece memorandumlarla olamaz” diyen Çipras sözlerini, “Bugünkü Yunan halkı nasıl bir Avrupa istediğine cevap verdi. Bunun da cevabı demokratik ve dayanışmalı bir Avrupa oldu. Yunanistan tekrar masaya oturacak. İlk hedefimiz bankacılık sisteminin çalışır duruma geçmesi olacak. Eminim ki Avrupa Merkez Bankası bugünkü durumun çok iyi farkındadır. Bizler müzakerelere tekrar devam ederek para akımını sağlamaya çalışacağız. Ayrıca amacımız reformlar yapmak ve zayıf halkı ezmemektir. Müzakerelerde borç konusu da olacak. Çünkü IMF de bunu kabul ediyor ki, bu borç sürdürülebilir değil. IMF de borçların yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi. Şimdi bu zorlukları aşabilmek için ortada birlik ve samimiyet var. Bugün demokrasinin kazanmasını kutluyoruz. Yarından itibaren çalışmamıza devam edeceğiz. Eminim ki, bütün zorlukların üstesinden geleceğiz” diyerek tamamladı.

Haberler


Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor