Anasayfa

06-07-2015
Cumhurbaşkanı Pavlopulos: "Yunanistan'ın yeri Avrupa'dır, her zaman Avrupa olacaktır"
Başbakan Aleksis Çipras referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'u makamında ziyaret etti.
6 Temmuz 2015 Pazartesi

Görüşmede referandum sonuçlarını değerlendiren Başbakan Aleksis Çipras, "Çok demokratik bir seçim oldu. Yunan halkı bu referandumda Avrupa Birliği içinde çok demokratik bir şekilde oyunu kullandı. Yapmış olduğumuz bu referandumla birlikte Avrupa'daki gücümüzün devamlılığını getirmek için, görüşmelerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Pavlopulos da yapılan bu referandumun hiç bir şekilde yanlış değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Referandum sonuçları, tamamen Yunan halkının isteğidir. Yunan halkı çok demokratik bir referandum yapmıştır. Her zaman Yunanistan'ın yeri Avrupa'dır. Her zaman da Avrupa olacaktır" açıklamasında bulundu.

Haberler


Ayasofya’da Bizans bayrağı açan iki Yunan turist tutuklandı

Atina’dan Ankara’ya “azınlık” yanıtı

Özgür Ferhat’tan EFKA ve yangın tazminatları için girişim

WOLAS’tan BM’ye Batı Trakya başvurusu

Türkiye Dışişleri Bakanlığı İTB’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı

Egnatia Otoyolu’nda geçici trafik düzenlemesi

Arsa sahiplerine temizlik çağrısı

ABTTF’den müftü atamalarına tepki

YTB Başkanı Turus’tan müftü atamalarına tepki

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinden Bursa gezisi

Müftülük tartışması, gerçekler ve kasıtlı çarpıtmalar

Müftülük meselesi: Bir kurumdan fazlası