Anasayfa

07-07-2015
Merkel - Hollande görüştü
Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Elysee Sarayı’nda, Yunanistan’da Pazar günü yapılan referandumun sonucunu görüşmek üzere bir araya geldi.
7 Temmuz 2015 Salı

Görüşmenin ardından iki lider basın mensuplarına açıklama yaptı.
Yunanistan’daki referandum sonuçlarını görüşen iki lider sonuçlara saygı duyduklarını ve müzakere kapısının açık olduğunu belirtti.

Merkel, acil olarak Yunanistan’dan kesin bir teklif beklediklerini açıkladı. Merkel, Yunanistan’la görüşmelere açık olduklarını, ancak herkesin sorumluluk alması gerektiğini söyledi. Merkel, AB’nin kurtarma fonunu da içine alan programı görüşmek için şartların oluşmadığını belirtti.

Hollande, Başbakan Aleksis Çipras’a ciddi teklifte bulunmasına yönelik çağrı yaptı. Hollande, bugün sadece Yunanistan için değil, tüm Avrupa için bir acil durumun söz konusu olduğunu kaydetti.

Haberler


Hüseyin Bandak’ı kaybettik

Miçotakis’ten çiftçilere diyalog çağrısı

Avrupa Konseyi AİHM kararlarını uygulamayan Yunanistan’ı eleştirdi

DEB Partisi’nden Grigoropulos’un ölüm yıl dönümünde açıklama

Yassıköy Belediyesi’ne TAP AG’den dördüncü araç bağışı

Encümen heyetlerine yönelik kısıtlamalar TRT ekranında

Zeybek’ten Çipras’ın siyasi sinyallerine temkinli yaklaşım

Havalimanındaki eylemci çiftçilere biber gazıyla müdahale edildi

Gümülcine’de “Yunanistan Gençlik Forumu” yapılıyor

Gümülcine Başkonsolosluğundan Türk Kahvesi Günü’ne özel etkinlik

İskeçe Azınlık Lisesi son sınıf öğrencilerinden Avrupa gezisi

Dedeağaç’ta çift ölü bulundu