Anasayfa


13-03-2015
Levent Sadık Ahmet, Batı Trakya tütününü pazarlayacak
Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi, işadamı Levent Sadık Ahmet’le menajerlik anlaşması imzaladı.
13 Mart 2015 Cuma

Gümülcine’deki Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi, tütün alım – satımı için önemli bir adım attı. Kooperatif tarafından “BASMA A.Ş.” adıyla kurulan şirket, uluslararası ticaret ve pazarlama alanında faaliyet gösteren işadamı Levent Sadık Ahmet’le anlaşma imzaladı. DCT Traiding Uluslararası Ticaret ve Pazarlama şirketi sahibi Levent Sadık Ahmet, anlaşma uyarınca Batı Trakya tütününü dünyaya pazarlayabilecek.

Batı Trakya Türkleri’nin lideri merhum Dr. Sadık Ahmet’in oğlu işadamı Levent Sadık Ahmet ile Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi tarafından kurulan BASMA A.Ş. şirketi 11 Mart Çarşamba günü menajerlik anlaşması imzaladı.

Kooperatif yönetim kurulu üyelerinin oy birliğiyle aldıkları karar gereği bundan sonraki süreçte BASMA A.Ş. tarafından satın alınacak tütünler, kooperatifin pazarlama menajeri Levent Sadık Ahmet tarafından yurtdışı pazarına sunulacak. Tütünlerin, en yüksek fiyatı veren firmalara satılması öngörülüyor.
İmza törenine Trakya Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat ve yönetim kurulu üyelerinin yanısıra, Tütün Üreticileri Kooperatifi tarafından kurulan anonim şirket başkanı Sebahattin Nuri, Başkan Yardımcısı Hüseyin Murat ve üye Celaattin Emin katıldı.

“YAPILAN ANLAŞMANIN ÜLKEMİZ YUNANİSTAN’A VE BÖLGEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”
Anlaşmanın imzalanmasından sonra Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat yaptığı açıklamada, tütün alım – satımı yapacak şirketin kurulması için iki yıldan beri çaba sarfettiklerini söyledi. Esat, “Batı Trakya tütününün daha iyi bir şekilde pazarlanması için çok uğraşlar verdik. Yurtdışında bir çok tütün fuarına katıldık. Verdiğimiz uğraşlar sonucunda kooperatifimiz çatısı altında bir anonim şirket kurduk. Artık bundan sonra tütünümüzün pazarlanması için de bir menajere ihtiyacımız vardı. Çünkü gittiğimiz yerlerde bu işleri menajerlerin yürüttüğünü gördük. Zaten diğer şirketlerin de menajerleri var. Bizler de bu doğrultuda yaptığımız araştırmalar sonucunda en güvenilir kişiyi bulmaya çalıştık. Yaptığımız toplantılar sonucunda, dünya piyasasını çok iyi bilen ve takip eden Levent Sadık Ahmet’in bu şirketin menajeri olmasına yönetim kurulu olarak karar verdik. Hepiniz biliyorsunuz ki, çiftçimiz çok zor durumda. Bizler bundan sonra artık ailelerimizi geçindirmek için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Tütüncümüzün durumunun iyi olması demek, buradaki bölge esnafının da durumunun iyi olması demektir. Yapılan anlaşmanın başta ülkemiz Yunanistan’a ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.
BASMA A.Ş. Başkanı Sebahattin Nuri imzalanan anlaşmayı, “Buradaki amacımız, halkın kendi ürününü kendisinin pazarlamasıdır. Halkımızın daha iyi bir kazanç sağlayabilmesini arzuluyoruz. İnşallah hayırlı olur ve halkımız kazanır.” sözleriyle değerlendirdi.

“TÜTÜN ÜRETİCİSİNE AVANTAJ SAĞLAMAK İÇİN ATILMIŞ BİR ADIMDIR”
İşadamı Levent Sadık Ahmet ise hayatının en önemli imzalarından birini attığına inandığını söyledi. İşadamı olarak14 yıldan beri aktif olduğunu kaydeden Levent Sadık Ahmet sözlerini şöyle sürdürdü: “İyi niyet, samimiyet ve dürüstlük çerçevesinde, bu imzalar atılıncaya kadar defalarca istişarelerde bulunduk. Şahıs olarak buradaki durum beni çok onurlandırmıştır. Buradaki imza törenindeki fotoğrafları babamın yanındaki fotoğrafın yanında başucumda bulunduracağım ve evlatlarıma anlatabileceğim tarihi bir imza töreni oldu. İşimiz kolay değil. Bu yol uzun ve meşakkatli bir yoldur. Bugünden yarına her şeyi yapamazsınız. Ancak yerinizde durduğunuzda da sürekli zemin kaybedersiniz. Bu tütün üreticisine avantaj sağlamak için yapılmış olan bir harekettir. Bundan sonra var gücümle Yunanistan’da üretilen tütünün daha iyi bir şekilde pazarlanabilmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bu da herkesin desteğiyle olacaktır. Burada ‘ben’ yok ‘biz’ varız. Çünkü bu tütün bizim tütünümüz. Bu kooperatif bizim kooperatifimizdir. Herkese kapımız açık. Etik şartlar altında herkesle ticaret yapmaya hazırız. Biz Bismillah dedik, Allah yardımcımız olsun. İnşallah başaralı olacağız.”

Haberler


ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı

Batı Trakya Türk heyeti AGİT toplantısına katıldı

Avrupa Parlamentosu, AB’nin yeni mali kurallarını onayladı

Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Festivali’ne katıldı

Demokratik Güç Listesi: ‘Yerel kaynaklara ve genç yeteneklere destek olun’

Topsidis doludan zarar gören köyleri ziyaret etti

Girit’te Suda Deniz Üssü yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı

Mucize Tiyatrosu ayakta alkışlandı

Kipi Gümrük Kapısının iyileştirilmesi projesi için ilk adım atıldı

Türkiye ile Yunanistan arasında Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı

Olimpiyat ateşi Batı Trakya’dan geçti

Caner İmam doludan zarar gören köyleri ziyaret etti