Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80. yıl dönümünde Batı Trakya'da da anıldı.
10 Kasım 2018 Cumartesi
Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirilen anma törenine Batı Trakya genelinden çok sayıda soydaş katıldı. Gümülcine'deki anma törenine katılan soydaşlar Atatürk'ün hayata veda ettiği saat 09:05'ten önce başkonsolosluğa gelmeye başladı.
10 Kasım Cumartesi günü Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu bahçesinde gerçekleştirilen törenin sunuculuğunu başkonsolosluk mensuplarından Merve Mehmet yaptı.
Anma töreni Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Devamında Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Atatürk'ün yaşamı ve eserleriyle ilgili bir konuşma yaptı. Ahmet, Mustafa Kemal Atatürk'ün asker ve devlet adamı kişiliğine vurgu yaptı. "Atatürk sadece Türk milletinin bağımsızlık savaşının önderi olmakla kalmamış, bütün ezilen milletler için kurtuluş meşalesini yakmış, onlara umut vermiş, yol göstermiş ve örnek olmuştur" ifadelerini kullanan Aydın Ahmet Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitime ve bilime verdiği önemden de bahsetti.
Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı ise Türkiye'nin Gümülcine Muavin Konsolosu İbrahim Işık yaptı. "Mustafa Kemal Atatürk savaşlardaki başarılarıyla büyük bir asker, yönetimi ile büyük bir siyasetçi, uluslararası ilişkilerde ise barış ve insanı değerlere bağlılığı ile dünya çapında tanınan ve saygı gören bir devlet adamıydı" ifadelerini kullanan İbrahim Işık sözlerine anma törenine katılan herkese teşekkür ederek son verdi.
Haberler
Türkiye finalde!
Altın Şafak lideri Mihaloliakos için tahliye kararı
BTTADK’nın yeni eğitim yılı mesajında hak vurgusu
Yassıköy Belediyesinden Gastronomi Festivali ve Yöresel Tatlı Yarışması
Salih Murat, Kuzey Makedonya’da ’Yılın En İyi Milletvekili’ seçildi
Hüseyin Zeybek Meclis OPEKEPE komisyonunda yer aldı
EuroBasket 2025’te Türkiye – Yunanistan yarı final maçı bu akşam
YDP ile PASOK arasında 16,5 puan fark var
Hayvan besicilerinden protesto gösterisi
Yunanistan, “hastane mantarı” vakalarında AB’de ikinci sırada
Mizanlı’daki protestoya ABTTF’den destek: “Eğitimde çifte standarta son verilsin”