Anasayfa


10-11-2018
Atatürk Batı Trakya’da da anıldı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80. yıl dönümünde Batı Trakya’da da anıldı.
10 Kasım 2018 Cumartesi



Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda gerçekleştirilen anma törenine Batı Trakya genelinden çok sayıda soydaş katıldı. Gümülcine’deki anma törenine katılan soydaşlar Atatürk’ün hayata veda ettiği saat 09:05’ten önce başkonsolosluğa gelmeye başladı.

10 Kasım Cumartesi günü Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu bahçesinde gerçekleştirilen törenin sunuculuğunu başkonsolosluk mensuplarından Merve Mehmet yaptı.

Anma töreni Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Devamında Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Atatürk’ün yaşamı ve eserleriyle ilgili bir konuşma yaptı. Ahmet, Mustafa Kemal Atatürk’ün asker ve devlet adamı kişiliğine vurgu yaptı. “Atatürk sadece Türk milletinin bağımsızlık savaşının önderi olmakla kalmamış, bütün ezilen milletler için kurtuluş meşalesini yakmış, onlara umut vermiş, yol göstermiş ve örnek olmuştur” ifadelerini kullanan Aydın Ahmet Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitime ve bilime verdiği önemden de bahsetti.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı ise Türkiye’nin Gümülcine Muavin Konsolosu İbrahim Işık yaptı. “Mustafa Kemal Atatürk savaşlardaki başarılarıyla büyük bir asker, yönetimi ile büyük bir siyasetçi, uluslararası ilişkilerde ise barış ve insanı değerlere bağlılığı ile dünya çapında tanınan ve saygı gören bir devlet adamıydı” ifadelerini kullanan İbrahim Işık sözlerine anma törenine katılan herkese teşekkür ederek son verdi.


Haberler


Başbakan Miçotakis Milliyet’e konuştu: Yolumuz diyalog

GTGB’de Sedat Hasan’la devam

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Kathimerini’ye konuştu

Ankara görüşmesinde Batı Trakya Türk Azınlığı da gündeme gelecek

Yunan kamuoyunun beklentisi Türkiye ile dostluk ve diyaloğun devam etmesi

Batı Trakya Türkleri Ankara görüşmesinden ne bekliyor?

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının ilkleri belli oldu

Gümülcine’de Staikuras – Tapacas görüşmesi

Miçotakis ve Kasselakis Gümülcine’ye geliyor

Fahrettin Altun, Türk-Yunan Medya Akademisi Forumu’nda konuştu

Yeni doğan bebeğini çöp kovasına attı!

Miçotakis’ten Ankara ziyareti öncesinde açıklamalar