Anasayfa

14-11-2018
Kamu çalışanları greve gitti
Kamu çalışanları, kemer sıkma önlemlerinin kaldırılması ve daha fazla maaş talebiyle 24 saatlik greve gitti.
14 Kasım 2018 Çarşamba

Kamu Çalışanları Federasyonunun (ADEDYİ) çağrısıyla greve giden çalışanlar, başkent Atina’da gösteri düzenledi.

Binlerce memur ve işçi, kemer sıkma önlemleri kapsamında yapılan kesintilerin geri ödenmesi ve sosyal haklarının arttırılması için meclis binasına yürüdü. Öte yandan, grev nedeniyle kamu hizmetleri, belediye ve hastanelerde aksamalar yaşandı.

Sendikalar, yaklaşık yüzde 40 oranında düşen maaşların yeniden yükseltilmesi, kemer sıkma kapsamında yapılan kesintilerin geri ödenmesi ve emeklilik maaşlarının artırılması talebinde bulunuyor.

Ağustos ayında 8 yıl süren memorandumun sona ermesinin ardından hükümet, bazı alanlarda vergilerin azaltılması ve asgari ücretin artırılması gibi vaatlerde bulunmuştu.

Ancak hükümetin bu adımları atabilmesi için taahhüt ettiği bütçe disiplini nedeniyle borçlu olduğu kreditörlerinden onay alması gerekiyor. Son olarak meclis, bazı meslek gruplarındaki kamu çalışanlarına 820 milyon euro tutarında geri ödeme yapılmasını öngören düzenlemeyi onaylamıştı.

Haberler


GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu

Rahmi Ali’den yeni kitap

DMT Eyaletinde müzelere dijital dönüşüm: 1,3 milyon euroluk proje onaylandı

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”

’Üniversite ve Şehir Tanıtımı’ etkinliği Gümülcine ile devam ediyor

Şiddetli yağış ve fırtına ülke genelinde etkisini gösterdi

İskeçe’de sağanak yağmur sorunlara neden oldu: Yollar kapandı, evleri su bastı

Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı

Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor