Anasayfa

13-07-2015
Çipras: "Altı ay boyunca en iyi sonucu almak için uğraştık"
Başbakan Aleksis Çipras, 17 saatlik Eurogrup maratonundan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, altı ay boyunca en iyi sonucu elde etmek için mücadele ettiklerini söyledi.
13 Temmuz 2015 Pazartesi

Ülkenin ayakları üzerinde durabileceği bir anlaşmayı hedeflediklerini belirten Çipras, "Önemli kararlar ve ikilemler karşısındaydık." diye konuştu.

Çipras şöyle konuştu: Çok zor kararlar almakla karşı karşıya kaldık. Avrupa Birliği'ndeki en uç muhafazakar çevrelerin kararlarını hayata geçirmelerini engellemenin sorumluluğunu üstlendik. Bankacılık finans sisteminin çöküşü için yurtdışında tüm ayrıntılarıyla yapılan planları engelledik. Bu çetin mücadelede borcun yeniden yapılandırılmasını başardık. Yunanistan olarak kalkınmaya dönebilmesi ve ulusal bağımsızlığımızı geri alabilmek için mücadeleye devam edeceğiz. "

Alınacak önlemlerin halk için zor şartları getireceğinin bilincinde olduklarını ifade eden Başbakan Çipras, alınan kararların Yunanistan'ın Euro bölgesinden uzaklaştırılması senaryolarını ortadan kaldırdığına inandığını söyledi.

Haberler


GTGB olağan genel kurula hazırlanıyor

Milletvekili Ferhat, Agrisnap uygulamasındaki sorunları meclis gündemine taşıdı

Gençler Karasu kıyısında buluşuyor

Milletvekili Baran: “İskeçe’de ambulans krizi vatandaşın hayatını tehlikeye atıyor”

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Eyalet Başkanı Topsidis’e ziyaret

DTİK Kuzey Makedonya buluşması Üsküp’te gerçekleştirildi

Hasan Paçaman’dan Turus ve Eren’e ziyaret

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği genel kurulu bu pazar

Batı Trakya’da Ruh Sağlığı Hizmetlerine Yaklaşım ve Kültürel Etkiler

Batı Trakyalı Ömer Hacı Karaahmet, Türkiye üçüncüsü oldu

Zeybek: “Yeni tarım politikası üreticiyi zor durumda bırakacak”

SEÇEK Derneğinden Ankara’da üst düzey ziyaretler