Anasayfa

11-12-2018
Lise öğrencilerine yönelik motivasyon paneli
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (B.T.A.Y.T.D.), Mesleki Tanıtım ve Rehberlik Kolu, 7 Aralık Cuma günü öğrencilere yönelik bir sunum gerçekleştirdi.
11 Aralık 2018 Salı



Dernek lokalinde gerçekleşen panelde psikolog Asime Hasanoğlu ve psikolog Nurdan Ahmet, öğrencilere "Motivasyon nedir" , "Motivasyonu arttırmak için neler yapılması gerekir" , "Doğru hedef belirleme" , "Başarıya ulaşmanın yolları" , "Motivasyonu engelleyen etkenler" gibi konularda örneklerle bilgi verdi.

Başarının anahtarının zorluklar karşısında yılmayıp, başarısızlıklarımızdan ders almak olduğunu kaydeden psikolog Nurdan Ahmet, her başarısızlığın kişi için bir deneyim, bir ders olduğunu ve asla ilerlemeye, daha iyi işler başarmaya engel olmadığını vurguladı.

Motivasyonun önemini yaşanmış bir hikayeyle aktaran Asime Hasanoğlu ise, öğrencilere zorlukların hayatın bir parçası olduğunu ancak kararlılıkla hedefe doğru ilerlendiğinde başarının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Sunumun son bölümünde öğrencilerden gelen sorulara cevap verildi.

Haberler


GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu

Rahmi Ali’den yeni kitap

DMT Eyaletinde müzelere dijital dönüşüm: 1,3 milyon euroluk proje onaylandı

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”

’Üniversite ve Şehir Tanıtımı’ etkinliği Gümülcine ile devam ediyor

Şiddetli yağış ve fırtına ülke genelinde etkisini gösterdi

İskeçe’de sağanak yağmur sorunlara neden oldu: Yollar kapandı, evleri su bastı

Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı

Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor