Anasayfa


23-03-2015
Kozlukebir Belediyesi’nden Hayvancılık Kooperatifi için ilk adım
Kozlukebir Belediyesi, hayvan besicileri kooperatifi kurma çalışmalarını başlattı.
23 Mart 2015 Pazartesi

Kozlukebir Belediyesi, hayvan besicileri kooperatifi kurma çalışmalarını başlattı. Bu çerçevede bölgedeki hayvan besicilerinin katılımıyla bir toplantılar yapıldı.

Sirkeli, Hemetli, Mehrikoz ve Kozlukebir’de yapılan toplantılarda, kooperatifle ilgili konular tartıştılar.

Kozlukebir Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Molla Ali Mehmet, konuyla ilgili olarak GÜNDEM’e bazı açıklamalarda bulundu.
Molla Ali Mehmet, kooperatifin amacının öncelikle hayvan besicilerini bilinçlendirmek, uzun vadede de gelir seviyelerini arttıracak uygulamaları hayata geçirmek olduğunu vurguladı. Veteriner hekim olan İsmail Molla Ali Mehmet, hayvan besicileri kooperatifinin bölge için çok önemli bir kazanım olacağına inandığını söyledi.
Kozlukebir belediyesine bağlı Mehrikoz, Hemetli, Kozlukebir ve Sirkeli köylerinde kooperatifle ilgili olarak bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini kaydeden Molla Ali Mehmet, sözkonusu toplantılara bölge halkının yoğun ilgi gösterdiğini anlattı.
Molla Ali Mehmet, “Bu kooperatifi kurma çalışmalarımızdaki en önemli amacımız, azınlık insanımızın en önemli geçim kaynaklarından biri olan hayvancılık alanında daha çok gelir sağlayabilmektir. Bu da kurulacak kooperatif aracılığıyla ürünlerimizin daha geniş pazarlara ulaştırılması demektir. Hatta talep doğrultusunda yurtdışına açılarak pazar bulma imkanlarını araştırabiliriz. Biliyorsunuz ki, bölgemiz tarım ve hayvancılık bölgesi. Hayvancılık son yıllarda çare olarak gösterilen bir sektör. Biz de bugüne kadar yapılmayan bir şeyi yapmak istiyoruz. Belediyemizdeki hayvan besicilerini bir kooperatif çatısı altında toplamak istiyoruz. Kooperatifin, yani örgütlenmenin insanımızın gelirine pozitif katkı sağlayacağına inanıyoruz. Böylelikle kriz ortamında insanımız daha rahat nefes alabilecektir.” diye konuştu.
“BALKAN KOLUNDA
SÜTLER ALINMIYOR”
Balkan kolundaki küçükbaş hayvan besicilerinin süt konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarının altını çizen Molla Ali Mehmet, “Gerek Hemetli, gerekse Mehrikoz ve diğer civar köylerdeki küçükbaş hayvan sahipleri, sütlerini teslim edemiyorlar. Çünkü tedarikçi süt firmaları bu bölgelere çeşitli nedenlerden dolayı gitmiyorlar. Bu da küçükbaş hayvan üreticileri için büyük bir ekonomik kayıp anlamına geliyor. Bizler kurmayı düşündüğümüz kooperatif çatısı altında buna benzer sorunlara çözüm aramaya çalışıyoruz. Umarım bu konulara hep birlikte bir çözüm buluruz ve insanımızın yaşadığı problemleri hafifletimiş oluruz.” ifadelerini kullandı.
Küçük ve büyükbaş hayvan sahiplerinin alım – satım konusunda da ciddi zorluklarla karşılaştıklarını anımsatan Molla Ali Mehmet şunları söyledi: “Hayvan üreticilerimiz, alım satım sırasında da büyük zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Eğer bu gibi işlemleri bir çatı altında yapabilirsek, yani kooperatif çatısı altında yapabilirsek masraflarımızı biraz daha azaltabilir, buna karşılık gelirlerimizi arttırabiliriz.”

“AZINLIK İNSANIMIZ KOOPERATİFİN KURULMASINA OLUMLU BAKIYOR”
Belediye çatısı altında yapılan toplantılara bölge halkının yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden İsmail Molla Ali Mehmet, “Azınlık insanımız kooperatifin kurulmasına çok olumlu bakıyor. Ancak ilk etapta besicilerimizin çok sabırlı olması gerekiyor. Kısa vadede çok büyük kazançlar beklemek mümkün olmayabilir. Kooperatif oluşması halinde insanımız bundan bir şey kaybetmeyecek. Aksine kazanacak. Aslında bölgede bugüne kadar hayvan besicilerinin örgütlenmesi gerekiyordu. Kurulacak olan kooperatifte (domuz dışında) hayvan besicilerinin yer almasını istiyoruz. Arzumuz ve beklentimiz bu. Bizler her zaman çiftçimizin ve hayvan besicimizin yanında yer alacağız. Burada önemli olan hayvan sahiplerinin bu kooperatife ne kadar sahip çıkacaklarıdır. Umarım bu konuda başarılı oluruz. Örgütlenmenin, kooperatifleşmenin toplumumuz için büyük faydası olacak. Biz buna inanıyoruz.” dedi.

“HALKIMIZIN GÖRÜŞÜ
BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
Kozlukebir Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Molla Ali Mehmet sözlerini şöyle tamamladı: “Şu anda Kozlukebir belediyesi sınırları dahilinde hayvan sahibi vatandaşlarımızla kooperatif konusunu görüşüyoruz. Fikir alışverişinde bulunuyoruz. İnsanlarımızın görüşlerini ve isteklerini anlamaya çalışıyoruz. Çünkü halkımızın ve tabii ki hayvan sahiplerinin görüşü, isteği ve beklentisi bizim için çok önemli. Önümüzdeki dönemde de konu olgunlaşınca kooperatifin oluşturulması ve resmileştirilmesi için girişimlerde bulunacağız.”

Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret