Anasayfa

30-01-2021
Yunanistan sarı ve kırmızıya ayrıldı
Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, ülkenin iki ayrı salgın seviyesine ayrıldığını açıkladı.
30 Ocak 2021 Cumartesi

Söz konusu yeni düzenlemeye göre ülke, "Gözetim" (sarı renk) ve "Yüksek risk" (kırmızı renk) olmak üzere iki ayrı seviyeye ayrılacak. Batı Trakya'nın da dahil olduğu "sarı" yerlerde bugüne kadar geçerli olan tedbirler aynen uygulanmaya devam edilecek. Başkent Atina'nın yarın itibariyle dahil olacağı "kırmızı" bölgelerde ise daha sıkı önlemler uygulanacak.

KIRMIZI BÖLGELERDE "CLICK AWAY" VE "CLICK INSIDE" DÖNEMİ
Kırmızı bölgelerde giyim, ayakkabı ve kırtasiye mağazaları dışındaki tüm mağazalar tekrar "click away" yöntemi ile çalışmaya başlayacak. Giyim, ayakkabı ve kırtasiyelerde ise "click inside" yöntemi uygulanacak. Bu yönteme göre, müşteri daha önceden randevu almak şartı ile mağazanın içine girip alışveriş yapabilecek.

SARI BÖLGELERDE ORTAOKUL VE LİSELER YÜZ YÜZE EÄžİTİME BAŞLIYOR
Sarı bölgelerde ortaokul ve liseler 1 Şubat Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlarken, kırmızı bölgelerde ise sadece ortaokullarda yüz yüze eğitim başlayacak. Liselerde uzaktan eğitim sistemine devam edilecek.

SOKAÄžA ÇIKMA YASAÄžINA DEVAM, İLLER ARASI SEYAHAT YASAK
Nikos Hardalias, tüm mekanlarda maske takma zorunluluğu, akşam 21:00 ile sabah 05:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı, dışarıya çıkmak için 13033'e SMS gönderme ve iller arası seyahat kısıtlaması gibi önlemlerin tüm ülkede uygulanmaya devam edeceğini belirtti.

Haberler


Mustafa Trampa ve Ozan Ahmetoğlu’ndan İzmit ziyareti

Caner İmam, Merkezi Yönetim İdaresinin yeni Genel Sekreteri Galamatis’i ağırladı

Kılkış’ta 10 bin dönümden fazla tarım arazisi sular altında

Doğu Makedonya–Trakya Eyaletinde KOBİ’ler için iş birliği görüşmesi

Yunanistan’da FETÖ mensuplarına verilen oturum izinleri mercek altında

İzmit’te ’29 Ocak Milli Direniş ve Toplumsal Dayanışma Günü’ anma etkinliği düzenlendi

Miçotakis: Erdoğan’la görüşme 15 Şubat’tan önce yapılacak

Berat Kandili Gümülcine ve köylerinde dualarla kutlandı

Yunanistan AB birincisi: Her 5 kişiden biri evini ısıtamıyor

Camer İmam ELGA yetkileri ile görüştü

Gümülcine Belediyesi köy içi yollar için sözleşme imzaladı

Gümülcine Müftülüğü Bayan İrşad Ekibinden Berat Kandili etkinliği