Anasayfa


21-02-2021
Ulusal Tiyatro'nun eski sanat yönetmeni tutuklandı
Tecavüz suçlamasıyla dün akşam (20 Şubat) hakkında tutuklama kararı çıkan Yunanistan Ulusal Tiyatrosu’nun eski sanat yönetmeni Dimitris Lignadis bu sabah ifade vermek üzere yargıç önüne çıkarıldı.
21 Şubat 2021 Pazar

Üç sivil polis tarafından ve kolları kelepçeli olarak mahkemeye getirilen ünlü sanatçının ifade vermek için süre talebi kabul edildi. Ünlü sanatçı Çarşamba günü ifadesini verecek.

Basında yer alan haberlere göre, hakkında yargı süreci başlayan ve seri tecavüz suçlamasıyla karşı karışıya kalan ünlü yönetmen ve oyuncunun ifadesinin alınmasının ardından, sorgu hakimi ve savcı cezaevine gönderilip gönderilmeyeceğine karar verecek.

Lignadis aleyhinde iki konuda şikayet olduğu ifade ediliyor. Şikayette bulunanlardan biri şu anda yurt dışında yaşıyor ve 2010 yılında 14 yaşındayken tecavüze uğradığını belirtiliyor. İkinci kişinin ise 2015 yılında reşit olmadığı bir yaşta tecavüze uğradığı kaydediliyor.

Lignadis'in yakın çevresinde yer alan bir kadının tanıklığının soruşturmada anahtar rol oynadığı tahmin ediliyor.
Bu arada, Lignadis’in avukatı Nikos Yeorguleas, müvekkilinin tutuklama kararının ardından polise teslim olduğunu ve suçlamaları reddettiğini söyledi.

Lignadis, genç oyunculara cinsel istismarda bulunduğu iddialarının ardından Yunanistan Ulusal Tiyatrosu’ndaki görevinden istifa etmişti.


SİYASİ BİR BOYUT ALDI
Bu arada, konu siyasi boyut da kazandı. Muhalefet, Başbakan Kiriakos Miçotakis ve Kültür Bakanı Lina Mendoni’yi Lignadis’i ulusal tiyatroya atamakla suçladı.

Kültür Bakanı Mendoni, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, kendisinin ve Miçotakis’in yönetmeni şahsen tanımadıklarını, sadece sanatçı kimliğiyle bildiklerini söylemişti. Mendoni, sanatçıyla ilgili “Lignadis tehlikeli bir adam fakat bu şimdi ortaya çıktı” ifadelerini kullanmıştı.

Mendoni, söz konusu kişinin oyunculuk yeteneğini kullanarak suçsuz olduğuna kendilerini ikna etmeye çalıştığını ve “aldatılmış” hissettiğini söylemişti.

Başbakan Miçotakis de sanat dünyasında artan cinsel istismar suçlamlarıyla ilgili, “Bu olayın en iğrenç versiyonu reşit olmayanların cinsel istismara uğraması… Sorunu çözmek istiyorsak mümkün olan en büyük siyasi ve toplumsal mutabakatı sağlamalıyız.” ifadelerini kullanmıştı.

Haberler


AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması