Anasayfa


03-03-2021
“Bölgemizin NATO – ABD askeri üssüne dönüştürülmesine karşıyız”
Gümülcine Belediyesi Halk Birliği Listesi (Laiki Sispirosi), Doğu Avrupa’da yapılacak “Defender Europe 2021” tatbikatı nedeniyle bölgenin adeta bir askeri üs haline getirilmesine tepki gösterdi.
3 Mart 2021 Çarşamba

Gümülcine Belediyesi Halk Birliği Listesi (Laiki Sispirosi), Doğu Avrupa’da yapılacak “Defender Europe 2021” tatbikatı nedeniyle bölgenin adeta bir askeri üs haline getirilmesine tepki gösterdi.

Halk Birliği Listesi, konuyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde belediye meclisine oylanmak üzere sunduğu ve diğer listeler tarafından reddedilen bildiri hakkında yayımladığı açıklamada, “YDP, SİRİZA ve PASOK tarafından desteklenen listelerin Defender Europe 2021 tatbikatı kapsamında bölgemizin ABD – NATO –AB’nin ölüm üssü ve halkımızın da hedef haline gelmesine karşı çıkan bildiriyi reddetmeleri bizim için sürpriz olmadı.” ifadelerini kullandı.

Belediye yönetimi ile diğer muhalefet listelerinin bu konunun ülkenin dış politikasını ilgilendirdiği gerekçesiyle görüşülmesine karşı çıktığı belirtilen açıklamada, “SİRİZA’nın hazırladığı ve YDP’nin tamamladığı askeri üslerle ilgili Yunan – Amerikan askeri anlaşmasının anlaşılmaması için bu bildirinin görüşülmesini reddettiler.” denildi.

Yunanistan Komünist Partisi tarafından desteklenen Gümülcine Belediyesi Halk Birliği Listesi’nin açıklamasında, Gümülcine belediyesindeki listelerin bölgenin uçsuz bucaksız bir Amerikan – NATO üssüne dönüştürülmesine göz yumduğu vurgulandı. Açıklamada, Doğu Makedonya ve Trakya bölgesinin NATO ve Amerikan askeri varlığının ihtiyaçlarına tahsis edildiği, Yunan ordusundaki asker ve subayların da bu amaçla kullanılacağı ifade edildi.

Halk Birliği Listesi’nin açıklamasında, bölge halkının belediye yönetiminden bağımsız olarak ABD – NATO ve AB’nin emperyalist planlarına karşı çıkmak amacıyla hazır olması gerektiği kaydedildi. Defender Europe 2021 tatbikatı çerçevesinde binlerce Amerikan ve NATO askerinin, helikopterler, tanklar ve diğer askeri teçhizatın evlerimizin yanından geçeceğini, bölgede Yunan askeri güçlerinin de katılımıyla çok sayıda tatbikat yapılacağı belirtilen açıklamada, bölgenin büyük bir üs haline getirileceği vurgulandı ve bu duruma tepki gösterildi.

Halk Birliği Listesi, Yunanistan’ın bu tür planlara katılmasının bölgede yaşayan halk açısından tehlike arz ettiğini kaydetti. Açıklamada ayrıca, “Yugoslavya, Irak, Afganistan, Libya, Ukrayna ve Suriye gibi ülkelerdeki halklar NATO ‘barışı’nın korkunç sonuçlarını yaşamaktadırlar.” ifadesine yer verildi.




Haberler


"Romeo ve Juliet" Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor

Avrupa’da doğurganlık krizi

Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’

‘Frontex’in gözü önünde geri itildiler’