Anasayfa

02-08-2021
ABTTF'den tepki!
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), azınlık okullarının kapatılma kararına tepki gösterdi. ABTTF'den yapılan yazılı açıklamada bu yıl 12 azınlık okulunun daha kapatıldığı belirtilerek, azınlık okul sayısının 103'e düşeceği ifade edildi.
2 Ağustos 2021 Pazartesi

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), azınlık okullarının kapatılma kararına tepki gösterdi. ABTTF'den yapılan yazılı açıklamada bu yıl 12 azınlık okulunun daha kapatıldığı belirtilerek, azınlık okul sayısının 103'e düşeceği ifade edildi.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: "Lozan Barış Antlaşması ile eğitimde özerk olarak okullarımızı kurma, yönetme ve denetleme hakkına sahip olmamıza karşın devlet eğitimin her alanına müdahale ediyor. Okullarımızın öğrenci azlığı bahanesiyle kapatılması öncelikle Lozan'a aykırı! Dahası demokratik kurallar ve işleyişi ile övünen yönetimimiz okullarımızı kapatma kararı alırken okullarımızdaki encümen heyetleri ile görüşmüyor. Bu demokrasiye ve etiğe aykırı bir durum değil de nedir? Düşünün ki velilerimiz çocuklarını köylerindeki ilkokullara göndermek üzere hazırlık yaparken birden bire köylerindeki okulun kapatıldığını öğreniyorlar! Olacak iş mi? Yıllardır söylüyoruz, okullar bizim, öğrenci azlığı bahanesiyle kapatılmasına bir an önce son verilmeli!"

Haberler


Yunanistan-Türkiye Hackathonu için başvurular başladı

Sekiz yılda 480 bin dönüm yok oldu

Eski tip kimliklerle yurt dışı seyahati sona erdi

14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu

Seçek’te 672 yıllık gelenek coşkuyla yaşatıldı

Atina yakınlarında yangın söndürme çalışmaları sırasında iki helikopter çarpıştı

Refika Habipoğlu son yolculuğuna uğurlandı

73 orman yangınıyla mücadele sürüyor

Geleneksel Şahin Vakfı Kermesi başladı

Rodop ilinde yangın riski en yüksek seviyede

GAT Festivali 2 Ağustos’ta

AB ülkelerinde bu yıl orman yangınlarında kayıp 435 bin hektarı buldu