Anasayfa

12-07-2018
Kurcalı karpuzları avrupa pazarında
Rodop iline bağlı Kurcalı köyünde yetişen karpuzlar, Finlandiya, Almanya ve Hollanda'ya ihraç ediliyor.
12 Temmuz 2018 Perşembe

Tütüne alternative ürün olarak üretilmeye başlanan karpuzlar bölgenin umudu oldu.

İNGİLTERE’YE DE İHRAÇ EDİLECEK

Kurcalı’da üretilen karpuzun dış ülkelere ihraç edilmesine öncülük eden Adnan Abdullah, Kurcalı’da üretilen karpuzun şimdiye kadar üç ayrı ülkeye ihraç edildiğini, Finlandiya, Almanya ve Hollanda'nın ardından yakın zamanda İngiltere pazarında da yerini alacağını dile getirdi.

Adnan Abdullah, Kurcalılı üreticilerin bu yıl yetiştirdikleri karpuzun yaklaşık 15 tır civarında olacağını, ancak AB ülkerinin pazarları için bunun çok az olduğunu dolayısıyla gelecek yıllarda çok daha fazla üretilmesi gerektiğini belirtti.

Yapılacak üretimin bilinçli ve kesinlikle Avrupa standartlarına uygun biçimde olması gerektiğini vurgulayan Abdullah, eğer üreticiler standartlara uyarak üretim yaparsa, karpuzun Kurcalı ve bölge için çok iyi bir alternative ürün ve ek gelir olabileceğini belirtti.

Haberler


Çınar Camii davasında yargılanan azınlık temsilcilerinden teşekkür mesajı

Temel Dini Bilgiler Yarışması finali tamamlandı

Atina’da İstiklal Marşı’na özel anlamlı etkinlik

GAT genel kurulu yarın

BTTDD yöneticilerinden Gaziosmanpaşa eski belediye başkanı Dr. İsmail Rüstemoğlu vefat etti

İskeçe Müftülüğü Ramazan’da çocuk ve gençlere yönelik 40’ın üzerinde iftar programı düzenledi

Atina’da ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları protesto edildi

Rodop ilinin yerel kalkınma planı ele alındı

İskeçe Çınar Camii davası 5 Haziran’a ertelendi

Çınar Camii provokasyonu davası öncesinde Trampa’dan açıklamalar

Asgari ücret zammına muhalefetten sert tepki

KKE: Dedeağaç’ın yükselen stratejik rolü risk ve sorular doğuruyor