Anasayfa


13-07-2018
Başkonsolos Ömeroğlu: “Türk milleti darbe girişimini demokrasi destanına dönüştürdü”
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü vesilesiyle GÜNDEM ve MİLLET gazetelerine mülakat verdi.
13 Temmuz 2018 Cuma

15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde konuşan Başkonsolos Ömeroğlu, hain darbecilerin amacının Türkiye’yi kaosa ve kanlı bir çatışma ortamına sürüklemek olduğunu söyledi.

Darbe girişimi olarak planlanan 15 Temmuz’un Türk milleti sayesinde bir demokrasi destanına dönüştüğünü vurgulayan Başkonsolos Ömeroğlu, 15 Temmuz’un Cumhuriyet tarihindeki en acımasız terör eylemi olduğunu kaydetti.
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nun 15 Temmuz ile ilgili yaptığımız röportaja verdiği yanıtlar şöyle:


SORU: 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ikinci yıl dönümündeyiz. Sizce Türk halkı için bu darbe girişimi neyi ifade ediyor?

Murat ÖMEROĞLU:
15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden iki sene geçti. Ama o gün yaşananlar Türk milletinin vicdanında ve hafızasında adeta dün gibi taze. Asker kıyafeti giymiş hainlerin, gaddarca planladıkları bu darbe teşebbüsünün amacı ülkeyi kaosa ve kanlı bir çatışma ortamına sürüklemekti. Ama şükürler olsun ki, halkımız cesaret, feraset ve özverisiyle bu darbe girişimine karşı gerekli yanıtı meydanlara çıkarak, canını ortaya koyarak, vücudunu tanklara siper ederek verdi.

15 Temmuz hain bir darbe girişimi olarak planlanmışken, neticede bir demokrasi destanına dönüşmüş oldu. Sizin aracılığınızla buradan şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize de minnet ve şükran duygularımızı bir kere daha iletmek istiyorum.

Türk halkı için 15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki en acımasız terör eylemidir. O gece darbecilerin gösterdiği vahşet ve hıyaneti tanımlayacak uygun kelimeleri bulmakta bugün bile zorlanıyoruz.

SORU: Türk milleti o gece meydanlara çıkarak darbeyi canı pahasına önledi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Murat ÖMEROĞLU:
Türk milletinin o gece gösterdiği cesur, dirayetli ve kararlı tutum, halkımızın demokrasiye inancı ve bağlılığını en güzel bir şekilde ortaya koymuştur.

Buna karşılık darbeci FETÖ terör örgütü mensuplarının ülkemizin demokratik kurumlarını savunmak için sokağa çıkan masum sivillere karşı ölümcül silahlar kullanmaları da kendi tıynetlerini ve gizli emellerini açıkça ortaya koymuştur. Bu alçak güruh kendilerini silah arkadaşı olarak gören ve girişime katılmayı reddeden masum askeri personeli ve komutanları da öldürdüler. Sayın Cumhurbaşkanımıza suikast girişiminde bulundular.

Yaşananlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde eşi görülmemiş boyutta bir terör saldırısıydı. 251 vatandaşımız şehit oldu, sayısı binlerle ifade edilen vatandaşımız yaralandı.

SORU: Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Yunanistan’da ve özellikle bölgemizde faaliyetleri var mıdır? Yunanistan’ın bu konuda tavrı nedir?

Murat ÖMEROĞLU:
FETÖ’nün Başkonsolosluğumuz görev bölgesinde geçmişte dershane açmak gibi bazı kısıtlı faaliyetleri olduğu bilinmektedir. Ancak, benim buradaki kısa görev süremde edindiğim izlenim soydaşlarımızın ezici bir çoğunluğunun hep doğru yerde durduğu şeklindedir.

Başkonsolosluğumuzun önemli bir özelliği, Türkiye’yle sınır hattında yer alan Meriç ilinden de sorumlu olmasıdır. Bu anlamda, son dönemde FETÖ mensuplarının sınırı yasadışı yollarla geçerek, ülkemizden Yunanistan’a kaçmaya çalıştıkları basın haberlerinden de izlenebilmektedir. Ancak, bu hain örgüte mensup şahısların soydaşlarımızın yoğun olarak yaşadıkları şehir ve köylerde melce bulamadıkları da bir gerçektir.

SORU: 15 Temmuz’un ikinci yıl dönümünde Demokrasi Şehitleri için nasıl bir anma programı gerçekleştirilecek?

Murat ÖMEROĞLU:
15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü vesilesiyle biz de Pazar günü saat 11:00’de Başkonsolosluğumuzda bir anma töreni düzenleyeceğiz Bu konudaki duyurumuzu esasında sosyal medya hesaplarımızdan paylaştık. Ancak sizlerin yardımıyla bu duyurumuzun daha geniş şekilde duyurulması amacıyla bir kere daha tekrar etmemizde fayda olabilir. Ayrıca, gerek Gümülcine gerek İskeçe Müftülüklerinin ve Gümülcine Türk Gençler Birliği ile İskeçe Türk Birliği’nin de bu bağlamda çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini de Başkonsolosluğumuza ulaşan davetlerden biliyorum.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup