Anasayfa


16-07-2018
DEB Partisi: “AİHM kararlarının uygulanmaması bölgemizde demokrasi sorunu yaşandığını göstermektedir”
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Trakya İstinaf Mahkemesi’nin İskeçe Türk Birliği ile ilgili verdiği kararla alakalı olarak açıklama yayınladı.
16 Temmuz 2018 Pazartesi

DEB Partisi’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemiz Yunanistan’ın Batı Trakya Türk Azınlığı’nın temel hak ve hürriyetlerine gereken saygıyı göstermemeye devam ettiğini büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığıyla karşıladığımızı vurgulamak isteriz.

Batı Trakya Türklerinin en eski sivil toplum kuruluşu İskeçe Türk Birliği’nin ismindeki “Türk” kelimesi nedeniyle Yunanistan mahkemeleri tarafından yasaklı hale getirilmesi ve resmiyetinin elinden alınması hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararı olsa da sözkonusu kararın bir türlü uygulanmaması yeni soru işaretleri doğurmuştur.

AİHM kararının uygulanması ve İskeçe Türk Birliği’nin resmi statüsünün iade edilmesi talebiyle açılan davaya Trakya İstinaf Mahkemesi tarafından açılan davaya yine olumsuz yanıt verilmesi, bu davanın uluslararası hukuk kurallarıyla değil, siyasi kaygılarla ele alındığını göstermektedir.

İskeçe Türk Birliği’ni haklı bulan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmaması bölgemizde azınlık toplumuna karşı bir demokrasi sorununun olduğunu açıkça göstermektedir. DEB Partisi olarak; İskeçe Türk Birliği’nin AİHM’de on yıl önce kazandığı davanın uygulanmasının önündeki engellerin kaldırılmasını aynı zamanda Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın örgütlenme özgürlüğüne kasteden politikalardan vazgeçilmesini beklediğimizi ifade etmek isteriz.

DEB Partisi”

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup