Anasayfa

21-07-2018
DEB Partisi’nden bölgenin ekonomik kalkınması için Başbakan Çipras’a mektup
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Başbakan Aleksis Çipras'a Trakya bölgesinin ekonomik sorunlarının vurgulandığı ve bu sorunların çözümü açısından gerekli çalışmaların yapılmasını talep eden bir mektup gönderdi.
21 Temmuz 2018 Cumartesi

DEB Partisi'nin Başbakan Aleksis Çipras'a gönderdiği mektup şu şekildedir:

"Değerli Başbakan;

Trakya bölgesinde ve özellikle de azınlık nüfusunu etkileyen ekonomik krize dikkatinizi çekmek istiyoruz. Son dönemde ekonomik krize bağlı olarak Trakya bölgesinde büyük bir göç yaşandığını vurgulamak istiyoruz.

Ülkemizdeki ekonomik göstergelerin iyileştiği bir dönemde bunun bölgemize yansımadığını büyük bir üzüntüyle söylemek istiyorum. Bölgemizdeki gerçek işsizlik oranının çok büyük oranlarda olduğunu ve özellikle yurtdışında iş imkanı arayan gençlerin arttığı herkes tarafından kabul gören bir gerçektir. Gençlerimiz köylerden kaçıyor. Son dönemde köylerimiz genç nüfus tarafından terk ediliyor. Büyük bir beyin göçü yaşanmaktadır. Ekonomik sorunlara bağlı olarak artan intiharlar bölgemizde yaşanan diğer bir ciddi sorundur.

Bu ağır ekonomik şartlarla mücadele kapsamında çiftçilerin OGA primi ödemelerinde ertelemeye gidilmesi, esnaf borçlarının ödenmesinde kolaylık sağlanması ve tarım ürünlerinde görülen zararların acil olarak tazmin edilmesi akla gelebilecek acil önlemler olarak sıralanabilir.

Trakya bölgesindeki ekonomik kriz ve özellikle de işsizlikle mücadelede özel bir kalkınma planının hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Ülkemizin resmi istatistik kurumu verilerine göre en yoksul bölge olan Rodop ve İskeçe illerini veya Trakya'daki üç ili de kapsayacak bir ekonomik kalkınma planının acil olarak uygulamaya sokulması hayati öneme sahiptir.

Buna bağlı olarak tütün gibi bölge halkı için önemli gelir kaynağı olan geleneksel ürünler için Avrupa Birliği tarafından verilen destek primlerinin kesilmemesi, hatta desteklenmesi bölge ekonomizi açısından zorunluluk arzetmektedir.

Sayın Başbakan;

Bölgemizin ekonomik olarak kalkınması için gerekli olan kalkınma planı için yaptığımız çağrıya olumlu yanıt vereceğinizi ümit eder, görevinizde başarılar dileriz."

Haberler


“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”