Anasayfa

23-10-2018
Avrupa’da kamu borcunun GSYH’ye oranı azaldı
Kamu borcunun GSYH’ye oranı, 2017 yılında Euro Bölgesi’nde yüzde 86,8’e, Avrupa Birliği’nde de (AB) yüzde 81,6’ya düştü.
23 Ekim 2018 Salı

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, 19 üyeli Euro Bölgesi’nin kamu borcunun GSYH’ye oranı, 2016 yılında yüzde 89,1 olurken, 2017’de yüzde 86,8’e indi.

28 üyeli AB’de ise kamu borcunun GSYH’ye oranı, aynı dönemde yüzde 83,3’ten yüzde 81,6’ya geriledi.

AB’ye üye ülkeler arasında 2017’de kamu borcunun GSYH’ye oranına en fazla sahip ülke yüzde 176,1 ile Yunanistan oldu. Yunanistan’ı yüzde 131,2 ile İtalya ve yüzde 124,8 ile Portekiz izledi.

Söz konusu dönemde kamu borcunun GSYH’ye oranına en az sahip ülke ise yüzde 8,7 ile Estonya olarak belirlendi. Estonya’yı yüzde 23 ile Lüksemburg ve yüzde 25,6 ile Bulgaristan takip etti.

Öte yandan, Euro Bölgesi’nde 2016’da yüzde 1,6 olan bütçe açığının GSYH’ye oranı, 2017’de yüzde 1’e düştü. Söz konusu oran, AB’de ise 2016’daki yüzde 1,7 seviyesinden yüzde 1’e geriledi.

Haberler


Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanından TİKA’ya teşekkür

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Üç Aylar ve Regaip Kandili mesajı

Çiftçilerden tatil dönemi kararı; eylemler sürecek, yollar yolculara açılacak

GTGB Başkanı Sedat Hasan’ın kayınpederi vefat etti

Eğitim camiasının değerli bir neferi öğretmen Ahmet Kavak vefat etti

“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı