Anasayfa

23-10-2018
Bu kez de üniversite öğrencileri gösteri yaptı
Lise öğrencilerinin yaptığı olaylı protestonun ardından bu kez üniversite öğrencileri Eğitim Bakanlığı önünde protesto gösterisi düzenledi.
23 Ekim 2018 Salı

Üniversitelerdeki bölümlerin birleştirilmesi, üniversitelere sağlanan maddi desteğin azalması ve öğrenci yurtlarının kapasitesinin düşük olmasını protesto eden üniversite öğrencileri, 23 Ekim Salı günü Atina'da Eğitim Bakanlığı binası önünde gösteri düzenledi.

Bakanlık önünde toplanan öğrencileri temsilen bir grup, Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmeden tatmin edici bir cevap alamadıklarını ve 1 Kasım günü tekrar gösteri yapacaklarını belirterek bakanlık binasından ayrıldılar.

Eğitim Bakanlığı binasında 22 Ekim Pazartesi günü lise öğrencilerinin yaptığı gösteri sırasında yaşanan olayların benzerinin tekrarlanmaması için polisin bakanlık önünde yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Hatırlanacağı üzere lise öğrencileri yaptıkları gösteri sırasında polis engelini aşarak Eğitim Bakanı Kostas Gavroglu'nun ofisine kadar girmişti.

Haberler


Her 10 kişiden 8’i sosyal medyaya yaş sınırı getirilmesini destekliyor

Orduda casusluk skandalı

Sakız Adası açıklarındaki faciada sahil güvenlik botunun kamerası devrede değilmiş

Yunan Parlamentosu yeni göç yasa tasarısını onayladı

Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücüden acı haber

Gümülcine’de Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücü aranıyor

GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu

Rahmi Ali’den yeni kitap

DMT Eyaletinde müzelere dijital dönüşüm: 1,3 milyon euroluk proje onaylandı

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”