23-10-2018
Bu kez de üniversite öğrencileri gösteri yaptı
Lise öğrencilerinin yaptığı olaylı protestonun ardından bu kez üniversite öğrencileri Eğitim Bakanlığı önünde protesto gösterisi düzenledi.
Üniversitelerdeki bölümlerin birleştirilmesi, üniversitelere sağlanan maddi desteğin azalması ve öğrenci yurtlarının kapasitesinin düşük olmasını protesto eden üniversite öğrencileri, 23 Ekim Salı günü Atina'da Eğitim Bakanlığı binası önünde gösteri düzenledi.
Bakanlık önünde toplanan öğrencileri temsilen bir grup, Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmeden tatmin edici bir cevap alamadıklarını ve 1 Kasım günü tekrar gösteri yapacaklarını belirterek bakanlık binasından ayrıldılar.
Eğitim Bakanlığı binasında 22 Ekim Pazartesi günü lise öğrencilerinin yaptığı gösteri sırasında yaşanan olayların benzerinin tekrarlanmaması için polisin bakanlık önünde yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.
Hatırlanacağı üzere lise öğrencileri yaptıkları gösteri sırasında polis engelini aşarak Eğitim Bakanı Kostas Gavroglu'nun ofisine kadar girmişti.