Anasayfa

23-10-2018
Bu kez de üniversite öğrencileri gösteri yaptı
Lise öğrencilerinin yaptığı olaylı protestonun ardından bu kez üniversite öğrencileri Eğitim Bakanlığı önünde protesto gösterisi düzenledi.
23 Ekim 2018 Salı

Üniversitelerdeki bölümlerin birleştirilmesi, üniversitelere sağlanan maddi desteğin azalması ve öğrenci yurtlarının kapasitesinin düşük olmasını protesto eden üniversite öğrencileri, 23 Ekim Salı günü Atina'da Eğitim Bakanlığı binası önünde gösteri düzenledi.

Bakanlık önünde toplanan öğrencileri temsilen bir grup, Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmeden tatmin edici bir cevap alamadıklarını ve 1 Kasım günü tekrar gösteri yapacaklarını belirterek bakanlık binasından ayrıldılar.

Eğitim Bakanlığı binasında 22 Ekim Pazartesi günü lise öğrencilerinin yaptığı gösteri sırasında yaşanan olayların benzerinin tekrarlanmaması için polisin bakanlık önünde yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Hatırlanacağı üzere lise öğrencileri yaptıkları gösteri sırasında polis engelini aşarak Eğitim Bakanı Kostas Gavroglu'nun ofisine kadar girmişti.

Haberler


Öğrenciler ve memurlar anayasa değişikliğini protesto etti

İsrail’den satın alınacak ’Aşil Kalkanı’ hakkında kaynak kodu tartışmaları sürüyor

Rodop ve Meriç’te yaşlıları hedef alan 7 dolandırıcılık olayı aydınlatıldı

Gökçeler kermesine yoğun ilgi

Avrupa Parlamentosu Latinopulu kararı: Dokunulmazlığı kaldırıldı

Yunanistan’da demografik alarm: 100 doğuma 184 ölüm

Bluefarm’a 2,9 milyon euroluk ilave yatırım

Hayvan hastalıklarına karşı mobil dezenfeksiyon noktaları yeniden devrede

BTAYTD Kadınlar Kolundan Çanakkale ve Gökçeada gezisi

Kasidiaris cezaevinden çıktı, siyasette yeni tartışma başladı

ABTTF’den tepki: Türk azınlık okulu kapatılırken devlet okulu büyütülüyor

Çipras’tan “NAZA” yönetmenlerine destek