Anasayfa

29-10-2018
Atina'da öğrenciler ile polis arasında çatışma yaşandı
Atina’da eğitime ilişkin yasa tasarısını protesto eden öğrenciler ile polis arasında çatışma çıktı.
29 Ekim 2018 Pazartesi



Yaklaşık bin kişilik, çoğunluğu liseli öğrenci grubu, ortaöğretimdeki sorunları ve üniversiteye giriş sınavlarında değişiklik öngören yasa tasarısını protesto etmek üzere meclis binasının bulunduğu Sintagma Meydan’ında toplandı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen protesto sırasında göstericilerin taş ve molotofkokteyli atması üzerine, Yunan çevik kuvvet birimleri göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla müdahalede bulundu.

Çevredeki banka ve mağazalarda hasara yol açan eylemciler, bazı çöp bidonlarını yakarak barikat oluşturdu. Olayların kentin turistik merkezine sıçraması üzerine, çevredeki çok sayıda turist de yoğun gazdan etkilendi.

Geçen hafta, yasa tasarısını protesto eden bir grup öğrenci Eğitim ve Din İşleri Bakanı Kostas Gavroglu’nun ofisini basarak işgal eyleminde bulunmuştu.

Haberler


Trump’ın eski danışmanı Atina Büyükelçisi olarak göreve başladı

ELTA Genel Müdürü Gregoris Sklikas’tan istifa: “Plan uygulanmazsa maaşlar tehlikeye girebilir”

Kırköy Ova Kadınlar Kolundan Kuzey Makedonya’ya kültür gezisi

Yunanistan’da her 4 kişiden biri yoksulluk riski altında

Isınma yardımı başvuruları başlıyor

Zeybek, tarım desteği krizini meclise taşıdı

Gümülcine’de evcil hayvan denetimleri başlıyor

Gümülcine semalarında F-16 uçuşu

Miçotakis’in Gümülcine ziyareti ertelendi

Miçotakis’in ziyareti öncesi Meriç’te çiftçiler eylem hazırlığında

Miçotakis yarın Gümülcine’ye geliyor

2026 trafik harçları açıklandı: Son ödeme 31 Aralık