Anasayfa


30-10-2018
Atina’da ve Selanik’te Cumhuriyet Bayramı resepsiyonları
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95. yıl dönümü Atina'da resepsiyonla kutlandı.
30 Ekim 2018 Salı

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik'in ev sahipliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona, Eğitim ve Din İşleri Bakanı Kostas Gavroglu, Merkez Bankası Başkanı Yannis Sturnaras, milletvekilleri, yabancı misyon temsilcileri, Yunanlı davetliler ve Atina’da yaşayan Türk vatandaşları katıldı.

Resepsiyonda, iki ülkenin milli marşlarının seslendirilmesinin ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Büyükelçi Yaşat Halit Çevik, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in kazanımlarının kolay elde edilmediğini vurgulayarak, bunun son örneğinin, 15 Temmuz darbe girişimine karşı Türk milletinin demokrasisini ve vatanını korumak için gösterdiği kararlılık olduğunu söyledi.

Atina'da ve kariyerindeki son resepsiyonu olduğunu belirten Çevik, 2016'da başladığı büyükelçilik görevinin sona erdiğini ve Yunanistan'dan ayrılacağını açıkladı.

Çevik, 1990'ların başında Atina'da görev aldığını anımsatarak, hayatının ve kariyerinin önemli bir kısmını Türk-Yunan ilişkilerine adadığını kaydetti.

İki ülkenin ilişkilerinde belli sorunlar olduğuna da dikkati çeken Çevik, "İki ülke arasında büyük bir iş birliği potansiyeli var. Bu problemlere uygulanabilir çözümler bulmak için çabalarımıza devam etmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

SELANİK’TEKİ CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONUNA YOĞUN İLGİ
Bu arada Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna yoğun ilgi gösterildi. Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan ve eşinin verdiği resepsiyona Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, çok sayıda Yunanlı davetli, işadamları, Selanik’te yaşayan Türk vatandaşları ve Batı Trakyalı soydaşlar katıldı.

Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris de bir konuşma yaptı.



Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler