Anasayfa


30-10-2018
Çipras'tan laiklik sinyali
Başbakan Aleksis Çipras, Anayasa değişikliği planlarına ilişkin, "Yunan devletinin dini tarafsızlığının Anayasa içinde net bir şekilde belirlenmesinin zamanı geldi." dedi.
30 Ekim 2018 Salı

Çipras, partisi SİRİZA'nın genel kurulunda yaptığı konuşmada, Ortodoks Kilisesi ve devlet arasındaki ilişkilerin belirlenmesine ilişkin Anayasa değişikliği planlarını anlattı.

Vatandaşların daha fazla demokratikleşme yoluyla siyasal sisteme yeniden güvenmelerinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Çipras, "Ülkenin yeni bir sayfa açtığı bir dönemde, daha radikal daha ezber bozan adımlar atmanın zamanı." diye konuştu.

Çipras, Anayasa reformuna ilişkin 2016 yazından bu yana kurulan ulusal komite aracılığıyla bu konudaki teklif ve fikirlerin değerlendirildiğini belirterek "Sanıyorum, devlet, siyaset dünyası, vatandaşlar, kilise ve inananlar da bu ilişkilerin rasyonelleşmesini kabul edecek gerekli mantık ve hassasiyete ulaştıran bir olgunluğa erişmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Kilise ve devlet ilişkilerinde yeni bir döneme geçilmesi için geniş çaplı bir uzlaşının bulunduğunu söyleyen Çipras, "Gerek kilise gerek devletin rollerini belirleyecek yeni bir çerçeve arzu ediyoruz. Yunan devletinin dini tarafsızlığının Anayasa içinde net bir şekilde belirlenmesinin zamanı geldi." değerlendirmesinde bulundu.


Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler