Anasayfa
<
09-07-2018

Yeniden Merhaba…
Sevgili okuyucularımız, uzun bir aradan sonra yine sizlerle birlikteyiz. Son dönemde internet üzerinden devam eden yayınımızı, eskiden olduğu gibi matbu olarak sürdürme kararı aldık. Bu kararımızı da GÜNDEM’in doğum yıl dönümünde hayata geçirmeyi uygun gördük.

GÜNDEM, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın en eski gazetelerinden biri artık. 22 yılı geride bırakan GÜNDEM gazetesi, azınlık tarihinin neredeyse bir çeyreğine tanıklık etti.

29 Haziran 1996, okuyucularımızla ilk kez buluştuğumuz tarihti. GÜNDEM gazetesinin matbaada basılmış ilk halini elime aldığımda duyduğum heyecanı bugün gibi hatırlıyorum. O günden bugüne 22 yılı arkamızda bıraktık ve doğal olarak bu süre içerisinde birçok değişiklikler yaşadık.

Geçen zamanla birlikte bizler de büyüdük, şekil değiştirdik, farklılaştık, olgunlaştık... Küçücük GÜNDEM ailesi, zaman geçtikçe genişledi. 8 sayfalık siyah – beyaz haliyle okuyucusunun karşısına çıkan gazetenin zamanla sayfaları arttı ve yarı renkli bir gazete haline dönüştü.

Değişiklikler sadece gazetemizin şekline yansımadı. Geçen yıllar içerisinde, yazı kadrosu da tecrübelerini artırdı. Daha da olgunlaştı...

Kısacası, imkanlarımız dahilinde, durağanlığı değil, değişimi kendimize hedef olarak seçtik ve siz okuyucularımıza layık olmaya çalıştık.

Gururla altını çizmek istediğim nokta ise, yaşanan tüm bu değişime rağmen değişmeyen ve ilk günden bugüne kadar devam eden tek şey yayıncılık ilkelerimiz oldu.

19 yıl önce siz okuyucularımızın karşısına çıkarken GÜNDEM’in misyonunu şu sözlerle tanımlamaya çalışmıştım:

“Bu gazete, ..... ‘sizin gazeteniz’dir. Sizin gözünüz, sizin kulağınız olacaktır. Sizler için duyacak, duyduklarını yazacak, sizin duygu ve düşüncelerinizin ifade organı olacaktır.

Tüm bunlar yapılırken de basın ahlak kuralları esas alınacaktır. Tabii ki her meslekte olduğu gibi, basında da meslek ahlak kuralları söz konusudur. Bunun anlamı da kamuoyunun çıkarlarını gözetmek, kamuoyuna doğru haber vermektir. İftira, karalama, küfür gibi hareketlerden uzak durmaktır. Çekişme ve kavgalar üzerine kurulu habercilik anlayışından GÜNDEM daima uzak kalacaktır...”

29 Haziran 1996 yılında huzurunuzda çizdiğimiz habercilik profilimizi halen koruyoruz ve yayın hayatımızı sürdürdüğümüz sürece de korumaya devam edeceğiz. Dedikoduların, çekişmelerin sesi asla olmayacağız. Yalın, objektif habercilik anlayışımızı sürdüreceğiz.

İlkeli bir habercilik yapmanın en büyük mükafatı ne biliyor musunuz? Siz okuyucularımızın desteği ve bize duyduğu güven.

Biz tabii ki siz okuyucularımızın, azınlığımızın gözü kulağıyız. Ama sizin gücünüz ve desteğiniz olmasa biz bu görevimizde başarılı olamayız.

Yayına başladığımız günden bugüne bize destek veren, güvenen siz okuyucularımıza büyük şükran borçluyuz. Bize verdiğiniz güçle yeni dönemde ayakta kalmayı sürdüreceğiz.

Ve tabii ki, bize destek veren yazı kadromuzun GÜNDEM’in bugünlere gelmesindeki katkısının altını da çizmeden edemeyeceğim.

Hepinize teşekkürler...

9 Temmuz 2018 Pazartesi 14:53