Anasayfa

26-11-2021
Botsvana varyantı için acil toplantı!
Yunanistan, Güney Afrika ülkelerine seyahat kısıtlamalarını değerlendirecek.
26 Kasım 2021 Cuma

Bilim Kurulu üyeleri son günlerde özellikle Güney Amerika ülkelerinde görünen
ve "Botsvana" varyantı olarak bilinen yeni koronavirüs varyantı ile ilgili olarak önümüzdeki saatlerde acil olarak toplanıyor.

Kurul üyelerinin yeni varyantla ilgili bilimsel verileri değerlendireceği bildirildi. Kurul üyelerinin ayrıca bazı Güney Afrika ülkelerine seyahat kısıtlamasını da ele alması bekleniyor.

DÜNYA GENELİNDE ENDİŞE YARATIYOR
Güney Afrika Cumhuriyeti ile Botsvana’da görülen ve yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) B.1.1.529 olarak isimlendirilen yeni varyantı, küresel düzeyde endişeye neden oldu.

Güney Afrika ve Botsvana’da 9 kişide görülen B.1.1.529 varyantı, "süper varyant" olarak nitelendiriliyor ve 32 mutasyona sahip olduğu biliniyor.

Şimdilik düşük görülme sıklığına sahip bu varyanta karşı mevcut aşıların etkili olup olmadığına ilişkin araştırmalar sürüyor.

Yeni varyantın, Delta türünden daha bulaşıcı olabileceği ve aşıların bu varyanta karşı daha az etkili olabileceği ihtimali, dünya çapında endişelere yol açtı.

İngiltere, Güney Afrika ve Botsvana’nın yanı sıra Lesoto, Esvatini ve Zimbabve’yi de kırmızı listeye ekleme kararı alırken AB de Afrika’nın güneyinden yapılan uçuşları durdurmayı planladığını bildirdi.

Haberler


Başkonsolos Ünal’dan Bratankova’ya ziyaret

ABD Dışişlerinde Heybeliada Ruhban Okulu gündemi

“Predator” dinleme skandalı AİHM’e taşındı

Bluefarm Tarım ile Blueberry Ladies arasında sözleşmeli tarım iş birliği

Özgür Ferhat’tan Batı Nil virüsü için acil önlem çağrısı

Batı Nil virüsü nedeniyle bir haftada 6 kişi hayatını kaybetti

Balaban köyünde kadın cinayeti

Yaşlı nüfus çocuk sayısının neredeyse iki katı

Burhan Baran, konsolosluklardaki randevu gecikmelerini meclis gündemine taşıdı

Çipras, 2 Eylül’de ekonomi programını açıklayacak

Meriç’te yenilenebilir enerji projelerine yeni kısıtlamalar

İskeçe Türk Birliği eski başkanlarından Kadri Çavuşoğlu vefat etti